Tokrat v Šentrupert

Piše: Žarko

Romarski izlet tržaških Slovencev

Po nekajletnem premoru zaradi kovida smo se minuli torek na državni praznik osvoboditve tržaški slovenski verniki odpravili na skupni spomladanski izlet, tokrat na Dolenjsko. Na avtobusu številka ena so bili zbrani Dolinčani, Boljunčani ter verniki iz Bazovice in Proseka, na drugem avtobusu pa Openci, verniki iz Repentabra, s Kontovela in iz Trsta. Skupaj se je izleta udeležilo sedem duhovnikov. V stari gotski cerkvi v Šentrupertu je somaševanje vodil upokojeni novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Peli so združeni pevci na koru, pri orglah je petje spremljala organistka Marija Canziani. Verniki prvega avtobusa smo se za kosilo ustavili v gostilni Jaklič skoraj tik cerkve, medtem ko so udeleženci drugega avtobusa imeli kosilo v tipični dolenjski zidanici. Tudi popoldne so udeleženci vsakega avtobusa obiskali še nekaj drugih znamenitosti. Mi, Bazovci in verniki z Brega, smo šli na ogled starodavne kartuzije v Pleterjah, udeleženci drugega avtobusa pa cistercijanskega samostana v Stični.

Lepemu doživljanju je zagotovo pripomoglo lepo in sončno vreme, doživeta velikonočna sveta maša s petjem velikonočnih pesmi ter vzpodbudne besede g. škofa, dobro kosilo in prijetna družba.

Vsem, ki so pripomogli k veselemu in prijateljskemu vzdušju, iskrena hvala in morda v poletnih ali jesenskih mesecih nasvidenje na novem izletu.

Preberi tudi

Kaos z odpadki

Goriška

Kaos z odpadki

02.03.2024
Preračunljivost

Kristjani in družba

Preračunljivost

04.02.2024
Ne nazadnje vzgoja k sočustvovanju

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme