Prireditve

Vabilo za 1. maj

01.05.2020

Namesto predavanja molitev

11.03.2020

Ker so zaradi zunanjih omejitev odpovedali nekateri sodelujoči na večeru v Rotundi bl. Elija v Kopru, bo namesto predavanja v sredo, 11.3. ob 19.30 v stolnici molitev za ozdravitev obolelih in zaustavitev epidemije, da se preneha v naših krajih in po svetu. Smo v Božjih rokah in poskrbimo za medsebojno pomoč.

Primož Krečič, župnik Koper.

Drugi postni večer, ki bo posvečen stoletnici rojstva msgr. Alberta Metlikovca

12.03.2020

Klub krščanskih izobražencev Ajdovščina prireja v četrtek 12. marca ob 20. uri v  dvorani Srednje šole Veno Pilon v Ajdovščini drugi postni večer, ki bo posvečen stoletnici rojstva msgr. Alberta Metlikovca. V ta namen bo gospod msgr. Gašper Rudolf imel predavanje z naslovom : » Ob stoletnici rojstva častnega doktorja msgr. Alberta Metlikovca – pobudnika prenove oznanjevanja.

Prvi postni večer v Rotundi bl. Elija

11.03.2020

Klub krščanskih izobražencev Koper vabi v sredo, 11. marca,  ob 20. uri na prvi postni večer v Rotundi bl. ElijaKaj nam sporoča koronavirus? Sodelujejo: Igor Švab, podpredsednik občinskega sveta v Trstu, za predstavitev dogajanja v Italiji, mag. Boris Marzi, Koronavirus in Luka, dr. Janez Arnež o virusu in kako se prenaša, dr. Primož Krečič o tem, kako sprejeti epidemijo danes in kako so jo brali v preteklosti.

Koncert skupine BIRD-LAND v koprski stolnici

29.02.2020

V soboto, 29.februarja, bo v koprski stolnici ob 19.45 koncert skupine BIRD-LAND. Skupina izvaja sodobno religiozno glasbo. Vabljeni.

Bilo je nekoč – prireditev ob dnevu slovenske kulture v Mačkoljah

15.02.2020

To je naslov prireditve, ki jo Slovensko prosvetno društvo Mačkolje posveča praznovanju dnevu slovenske kulture. Pobuda, katere vezna nit je predstavitev istoimenske knjige, se bo odvijala v soboto, 15. februarja 2020, ob 20. uri v dvorani vaške Srenjske hiše.
O zbirki črtic in spominskih zapisov “Bilo je nekoč” barkovljanskega rojaka Aleksandra Furlana bo spregovorila Loredana Gec. Avtor v svoji kleni govorici, obogateni z narečnimi izrazi in ledinskimi imeni, opisuje okolje, čas in ljudi domačih Barkovelj, takih kot so bile nekoč in ki jih danes skoraj več ni. Njegovo ustvarjanje pa nudi dragoceno iztočnico za širši pogled na slovenska kulturna in literarna obzorja.  Program večera bodo sooblikovali še pevci moške skupine Lipa iz Bazovice pod vodstvom Anastasie Purič ter mali glasovi domače otroške pevske skupine “z Ul’ce”, ki jo vodi Breda Sosič.
Februar je v slovenskem prostoru mesec kulture in njenih raznolikih izraznih oblik, zato prisrčno vabljeni v Mačkolje!
(NT)

Pohod Svetega Hieronima

16.02.2020

V jubilejnem Hieronimovem letu vabimo v nedeljo, 16.februarja na pohod k Svetemu Hieronimu v Bošamarin(pri Kopru). Krenili bomo ob 15.00 iz Manžana (na Jugni) in hodili po sredi hriba pod Pomjanom do Bošamarina, kjer bo ob 17.00 sveta maša.
Na varuje naše kraje sveti Hieronim, mogočni priprošnjik in prevajalec Svetega pisma.
Župnija Koper

Prireditev ob dnevu slovenske kulture

07.02.2020

KD Stanko Vuk Miren – Orehovlje in Prosvetno društvo Štandrež vabita na prireditev ob dnevu slovenske kulture, ki bo v petek, 7. februarja 2020, ob 20.00 uri v dvorani Gnidovčevega doma na Mirenskem gradu in v soboto, 8. februarja 2020, ob 19.00 uri v župnijski dvorani A. Gregorčiča v Štandrežu. Program oblikujejo člani obeh društev in Moški pevski zbor Anton Klančiči pod vodstvom Mateja Petejana. Slavnostna govornica je Nataša Paulin.
Lepo vabljeni!

Večer v Rotundi bl. Elija

29.01.2020

Vabljeni na Večer v Rotundi bl. Elija, ki bo v sredo, 29. januarja, ob 20.00. Gost Radoslav Marčan, dr. med. specialist ortopedije, bo spregovoril o Zdravljenju otropedskih bolnikov. S strokovnjakom bo tekla beseda o ortopedskih težavah, ki jih je veliko in o Marčanovi osebni izkušnji.

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!