Prireditve

Vipava, Dvorec Lanthieri / Slovesna akademija Škofijske karitas Koper in odprtje razstave

16.11.2018

Škofijska karitas Koper vabi v petek, 16. novembra 2018, ob 19. uri v dvorec Lanthieri v Vipavo na slovesno akademijo. Sledilo bo odprtje razstave likovnih del, ki so nastala v 24. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas avgusta na Sinjem vrhu  pod naslovom “Polno prgišče lepote…” (I. Cankar).

Udeleženci kolonije: Marina Bahovec, Damijana Bijek, Sead Emrić, Vivijana Kljun, Mirjana Matič, Vinko Prislan, Milan Razboršek, Pia Zavrtanik in Tadej Žugman.

Častni gost: Klavdij Tutta

Razstavljena bodo tudi dela strokovnih sodelavcev: Jože Bartolj, Lucijan Bratuž, Milena Gregorčič, Silva in Azad Karim, Mira Ličen Krmpotić, Tone Seifert, Bogdan Soban, Janez Štros in darovalcev ob dnevu odprtih vrat.

Umetnike za karitas bosta predstavili Jožica Ličen in Anamarija Stibilj Šajn, program bo povezoval Jože Bartolj.

Kulturni program bodo sooblikovale pevke skupine Segno iz Vipave.

Darovi za likovna dela bodo namenjeni pomoči otrokom, mladim in družinam.

 

Rotunda bl. Elija v Kopru / Vabilo na večer z mag. Bogdanom Vidmarjem

14.11.2018

Klub krščanskih izobražencev in Župnija Koper vabita v sredo, 14. novembra, ob 19. uri v Rotundo bl. Elija na večer z mag. Bogdanom Vidmarjem, ki bo razmišljal ob temi: Kam nas vodijo pastirji? Bogdan Vidmar je pronicljiv in kritičen mislec časa.

Slovenska karitas vabi na okroglo mizo

13.11.2018

Spoštovani!

Vabljeni na okroglo mizo Kaj je dom?, ki bo v torek, 13. novembra 2018, v Petrovem domu, Ulica prekomorskih brigad 24, Šempeter pri Gorici, s pričetkom ob 10.00.

… Petrov dom za naš pogovor ni bil izbran slučajno, saj bodo prisotni tudi stanovalci doma, upokojeni duhovniki, ki imajo zaradi časov svoje aktivne vloge v primorski Cerkvi bogate izkušnje z ljudmi, ki so na tem koščku naše zemlje iskali svoj življenjski prostor in svoj dom, zlasti v prvi polovici 20. stoletja …
Na okrogli mizi bomo osvetlili teme današnjih migracij in razvoja iz različnih zornih kotov. V zadnjih letih smo priča povečanemu številu mednarodnih migracij in beguncev. Glavni razlog za to so konflikti in vojne, podnebne spremembe ter naraščajoča lakota in skrajna revščina. Krize po svetu se poglabljajo, kar sili ljudi v iskanje poti, da si rešijo življenje in ustvarijo boljše pogoje za bivanje in dostojnejše življenje.
V uvodu nas bodo nagovorili mag. Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas in Saša Eržen, koordinatorica akcije ozaveščanja Kaj je dom?/#whatishome na Slovenski karitas.

Na okrogli mizi bomo osvetlili teme migracij in razvoja iz različnih zornih kotov.
Ob 11.30 bomo druženje nadaljevali s pogostitvijo.

Na okrogli mizi bodo sodelovali: Karel Bolčina, župnik v Štandrežu pri Gorici in škofov vikar za Slovence v Italiji, Jurij Paljk, urednik časopisa Novi Glas; Jožica Ličen, ravnateljica Škofijske karitas Koper; Slavka Cekuta, 11 let misijonarka v Albaniji, danes prostovoljka Škofijske karitas Novo mesto, kjer pomaga albanskim družinam; Irma Šinkovec, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Sektor za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč; Vael Hanuna, Slovensko-palestinskih korenin, rojen v Siriji, 30 let živi v Sloveniji; Jana Lampe, vodja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči na Slovenski karitas.

Okroglo mizo bo povezoval Alen Salihović, sodelavec Radia Ognjišče.

Prisrčno vabljeni!

mag. Cveto Uršič
Generalni tajnik Slovenske karitas

Prosimo, da nam vašo udeležbo sporočite do 12. 11. 2018 do 9. ure na

tel. 01/300–59–69/60 oz. e-naslov: sasa.erzen@karitas.si, kjer dobite tudi več informacij.

Več o projektu MIND: www.karitas.si/migracije-in-razvoj/

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2018 Noviglas, Vse pravice pridržane!