Sporočilo kardinalove pisarne z dne 29. avgusta 2012

“Glede na včerajšnje in današnje objave v medijih ter novinarska vprašanja vnovič izjavljamo, da do tega trenutka kardinal Franc Rode ne s strani gospoda Petra S. ne s strani katerekoli odvetniške pisarne ni prejel pisem z zahtevo po ugotavljanju očetovstva. Prvi mu je to vprašanje zastavil novinar Dejan Karba kot eno od vprašanj, ki mu jih je po elektronski pošti poslal 23. avgusta 2012. Na novinarjeva vprašanja kardinal ni odgovoril, ker Delo pred tem ni hotelo objaviti njegove zahteve po preklicu neresnic, objavljenih v članku 6. avgusta 2012.

Šele 24. avgusta 2012 je na kardinalov elektronski naslov prispelo kratko sporočilo gospoda Petra S. Sporočilu so bile priložene tri fotografije gospoda Petra in njegove družine, nikjer pa ni bilo izražene želje po ugotavljanju očetovstva. Tudi v drugem elektronskem sporočilu gospoda Petra, poslanem v ponedeljek zvečer, te zahteve ni bilo.

Ob tem ponavljamo, da je kardinal Franc Rode na vprašanja novinarjev včeraj jasno odgovoril, da je na primerjavo DNK pripravljen kadarkoli.”

mag. Matej Pavlič

pisarna kardinala Rodeta

29. avgust 2012

Kardinal Franc Rode kratko in jedrnato odgovarja na pisanje slovenskih časnikov.

Preberi tudi

Pasijon po Mateju in Janezu na spletu

Kristjani in družba

Papež Frančišek o spovedi

Kristjani in družba

“Vera, filozofija življenja”

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme