Letošnje priznanje sta prejela Božo Zuanella in Patrick Quaggiato

Fotografije: Kinoatelje

Prešernova proslava je tokrat potekala v virtualni obliki, po slavnostnem govoru Vide Rucli in popsnetku v režiji Kinoateljeja je sledila podelitev letošnjih priznanj. Priznanji sta v Trgovskem domu v Gorici podelila predsednica SKGZ Ksenija Dobrila in predsednik SSO Walter Bandelj. Komisija dveh krovnih organizacij, ki so jo letos sestavljali Alenka Florenin, Margherita Trusgnach, Martin Lissiach, Peter Močnik, Veronica Galli in Matjaž Pintar, je v skladu s pravilnikom in na osnovi prejetih kandidatur, podelila dve nagradi. 

Letošnja prejemnika sta duhovnik Božo Zuanella in skladatelj Patrick Quaggiato. 

Duhovnik, publicist, raziskovalec Božo Zuanella je odigral in igra pomembno ter dragoceno vlogo kot eden od utemeljiteljev in spodbujevalcev narodnega ozaveščanja in preporoda Beneških Slovencev. Veliko energij je usmeril v raziskovalno delo, z dragocenimi zapisi je bogatil Novi Matajur in kulturno-verski list Dom. Kot pravi izvedenec na področju imenoslovja in krajevne zgodovine je bistveno prispeval k poznavanju Beneške Slovenije.

Goričan Patrick Quaggiato  je začel igrati klavir pri osmih letih in vzporedno začel tudi tolkalno študijsko pot. Diplomiral je na tržaškem Konservatoriju “Giuseppe Tartini” in končal tudi triletni tečaj za dirigiranje pihalnih orkestrov. Zdaj poučuje na obeh naših glasbenih šolah. Kot tolkalec, pevec in dirigent je nastopal na več kot dva tisoč dogodkih. Ne nazadnje zajema njegov skladateljski opus nad 600 naslovov. 

Ponovitev letošnje proslave Odtisi svetlobe, ki jo je Kinoatelje posvetil trem prijateljem in filmskim ustvarjalcem, Dorici Makuc, Francu Giraldiju in Marku Sosiču,  bo v nedeljo, 14. februarja, ob 21. uri in četrtek, 18. februarja, ob 20.55 pa na Slovenskem programu Deželnega sedeža RAI. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme