Kvatrnica za duhovno prenovo Cerkve na Slovenskem

Kvatrnica na Mirenskem Gradu, ob prazniku zavetnice Žalostne Matere Božje, bo letos posebej posvečena molitvi za prenovo Cerkve na Slovenskem.

Petek, 20. septembra 2019, je posvečen postu za osebno prenovo in prenovo Cerkve na Slovenskem. V soboto, 21. septembra, bo ob 19. uri sveta maša za mlade in družine, sledi procesija z lučkami. Po maši polnočno bdenje ob kipu Žalostne Matere Božje (molitev posameznikov in skupin); priložnost za spoved. V nedeljo, 22. septembra, bo sv. maša ob 7. in 10. uri. Ob 15.30 bodo pete litanije Matere Božje, ob 16. uri sv. maša, ki jo bo vodil generalni vikar Slavko Rebec. Po maši je na programu odprtje razstave slik otrok iz Osnovne šole Miren z naslovom Moj pogled na Mirenski Grad; gost razstave bo zgodovinar dr. Vojko Pavlin. Sledi druženje.

Organizatorji toplo vabijo ljudi, naj se udeležijo molitvenega bdenja za prenovo Cerkve na Slovenskem, ki se bo začelo 21. septembra po maši ob 19. uri in končalo opolnoči. Kdor želi, lahko prispeva svoje molitvene namene (link), za katere bomo prosili pri molitvi pred podobo Žalostne Matere Božje.

 

Od 20. do 22. septembra 2019 na Mirenskem Gradu

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme