Ivanovanje 2024

Gorica / Praznovanje farnega zavetnika: 22. in 23. junija

Tudi letos bo slovensko pastoralno središče v Gorici, ki deluje v cerkvi sv. Ivana,  praznovalo farnega zavetnika s serijo dogodkov pod naslovom IVANOVANJE.

Splet srečanj duhovnega, kulturnega, družabnega in liturgičnega značaja ima namen povezati Slovence v mestu, ki se zbirajo pri duhovniji sv. Ivana, in razširiti območje delovanja tudi na vse ljudi, ki bi radi začutili utrip skupnosti.

V soboto, 22. junija, bo ob 20. uri v cerkvi potekala molitev slovesnih večernic. Liturgična molitev je praksa laikov in posvečenih oseb, ne dogaja pa se večkrat, da bi jo skupnost molila občestveno. V duhu povezovanja vabimo vse, da se temu lepemu obredu pridružijo.

Po večernicah bo sledilo tradicionalno kresovanje za cerkvijo, ob hrani, pijači in druženju.

Nedelja, 23. junija, bo čas, ko bo praznovanje doseglo svoj višek. Najprej bo ob 10. uri slovesna maša, ki jo bo daroval g. Mirko Pelicon, letošnji srebrnomašnik in nekdanji škofijski delegat v pastoralnem središču, po rodu Goričan, ki deluje kot župnik v dvojezični župniji Albula/Alvra v Švici. Po maši bo v župnijskem domu predstavitev pesniške zbirke Iskre tvoje ljubezni. Gre za religiozno poezijo, ki je v današnjem času že prava redkost. Z avtorico, Anito Bergnach, se bo pogovarjala Ani Saksida. Zaključek praznovanj pa se bo zgodil ob druženju s skupnim kosilom za cerkvijo.

Prisrčno vabljeni!

Preberi tudi

Srečanje s papežem Frančiškom

Kristjani in družba

Karitas na meji, območju stika in ne ločevanja

Kristjani in družba

Kot iskalci žive vode

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme