Kristjani in družba

Duhovne vaje Izkušnja Boga

Duhovne vaje Izkušnja Boga

Piše Metka Šinigoj: Prekmurje / V Domu duhovnosti Benedikt v Kančevcih

V Domu duhovnosti Benedikt v Kančevcih v Prekmurju bo od 15. do 20. julija potekalo srečanje Izkušnja Boga, ki ga vsako poletje vodi brat kapucin Štefan Kožuh s sodelovanjem voditeljev Delavnic molitve in življenja. Začetnik in utemeljitelj srečanj je bil brat kapucin Ignacio Larrañaga. Prizadeval si je, da bi ljudem pomagal doživeti globoko versko izkušnjo Božje bližine, ki spreminja človekovo življenje v Jezusovo podobo. Iskrena vera v zastonjsko Božjo ljubezen vliva človeku pogum, da se tudi v najtežjih življenjskih okoliščinah izroča v očetove roke.
Srečanje Izkušnja Boga ponuja zdravljenje duhovne omrtvelosti, ki nam jemlje voljo do molitve, povezovanje molitve in življenja, poglabljanje vere in premagovanje mlačnosti, doživetje sprave s seboj in premagovanje stisk ter strahov. Srečanje z Bogom je tudi globoko srečanje s samim sabo, zato potrebujemo umik v tišino in samoto, da v srcu naredimo prostor.
Izkušnja Boga je namenjena odraslim in mladim od 20. leta starosti. Duhovne vaje potekajo v tišini. Dnevno so tri vodene meditacije in skupno obhajanje evharistije. Pomemben poudarek srečanja je način življenja z Božjo besedo, ki ne sme biti nobenemu kristjanu nekaj oddaljenega in nerazumljivega. Beseda nagovarja prav vsakega – tako popolnega začetnika kot trdno oblikovanega kristjana. Dom duhovnosti je tako gostoljuben in prostoren, da lahko vsak biva v svoji sobi, okolica pa ponuja nešteto kotičkov za umik v naravo. Dragoceni sta tudi kapela p. Leopolda Mandića in cerkev sv. Benedikta, v kateri je vsak večer maša.
Na srečanju spoznamo različne načine molitve, kot je molitveno branje, molitev poslušanja, dviganja, sprejemanja in druge; poudarek je tudi na pripravi na molitev, saj se je treba sprostiti in umiriti. Kapucinski brat Ignacio Larrañaga je umrl leta 2013, njegov verni namestnik pa je brat kapucin Štefan Kožuh, ki vodi srečanja s ponižnostjo in dobrotljivostjo.

11.07.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!