Zanimiva delovna izkušnja za mlade od 18. do 28. leta

 Čas za prijavo na razpis za civilno službo je podaljšan do naslednjega četrtka, 22. februarja do 14. ure

Mladi od 18. do 28. leta se lahko do 22. februarja prijavijo za državno civilno službo, zanimivo izkušnjo, ki jih bo približala svetu dela. Tudi v Furlaniji – Julijski krajini nekatere organizacije razpisujejo mesta in sodelujejo pri projektu državne civilne službe. Med temi je Svet slovenskih organizacij (SSO), ki razpisuje dve mesti v Gorici in dve v Trstu. Projekt je nastal v sodelovanju z združenjem Acli, mladi pa bodo sodelovali s SSO-jem in ustanovami, članicami SSO, v Trstu in Gorici. Civilna služba traja osem ali dvanajst mesecev. Udeleženec opravi tedenski delovni urnik (25 ur) oz. 1145 ur v teku enoletnega sodelovanja. Tovrstno delo približa mlade solidarnostnim projektom, društvenemu delovanju in nenazadnje pripravi posameznika na prihodnje delovne izzive. Ob koncu so poleg mesečne plače v višini 507,30 € (vsota ni obdavčena, je pa upoštevana za pokojninsko dobo) mladim priznani krediti (oz. točke) za usposabljanje, potrdilo o sodelovanju, priznavanje ter vrednotenje pridobljenih znanj in spretnosti v sklopu civilne službe, ki prinaša točke v javnih razpisih.

Edinstvena priložnost za mlade torej, ki si želijo ob študiju ali drugih dejavnostih nabrati nekaj delovnih izkušenj, spoznati delovanje ustanov slovenske narodne skupnosti v Italiji ter drugih realnosti na lokalni in deželni ravni. Priložnost, da se posameznik lahko preizkusi na različnih področjih, goji medosebne odnose v delovnem okolju in spozna svet dela.

Gre pravzaprav za obojestransko sodelovanje, saj mladi prinašajo nove ideje, sveže poglede in energijo, ki lahko delovnemu okolju pomaga. V ustanovah pa bodo mlade spodbudili, da sodelujejo pri projektih ali si kakšnega celo zamislijo. S svežimi idejami je lahko delovanje ustanov bolj sodobno, bolj aktualno in pripravljeno na izzive, ki jih prinaša današnja družba.

Za informacije so vam na razpolago uradi SSO (0481/536455 – 040/3481586 – odbor@ssorg.eu)

dodatne informacije in vpis: https://www.acli.it/servizio-civile-universale-ce-la-proroga-dei-termini-per-la-presentazione-delle-domande-al-bando/

Preberi tudi

Bog poišče tiste, ki ga iščejo

Kristjani in družba

Papež bo julija v Trstu

Aktualno

Preračunljivost

Kristjani in družba

Preračunljivost

04.02.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme