Zaljubili smo se v Anastaciin črnski glas

To je bil prvi koncert iz “European Tour 2012”, namenjen italijanskemu občinstvu.
Anastacia je zaslovela na svetovni ravni leta 2000 s pesmimi Not that kind in I’m Outta Love, s katerima je prodala več kot 5 milijonov plošč, čeprav se je že deset let prej začela profesionalno ukvarjati z glasbo. Poznana je kot belka z izjemno črnskim, “soul” glasom. Z drugim albumom, Freak Of Nature iz leta 2001, si je zaslužila priznanje – platinsko ploščo v več kot 14 državah. Leta 2003 se je njena kariera ustavila, saj se je morala soočiti z rakom na dojkah. Premagala ga je in s tem postala simbol poguma in vztrajnosti za vse ženske, ki se morajo boriti s to boleznijo. Z okrepljenim duhom in novo energijo je že leto kasneje predstavila svoje tretje delo s preprostim naslovom Anastacia, s katerim se je takoj povzpela na vrh glasbenih lestvic s prvo zelo uspešno evropsko turnejo, ki je bila povsod razprodana, in s prodajo 16 milijonov plošč. V ta album spadata hita Left Outside Alone in Paid My Dues, ki ju je zapela tudi v Vili Manin. Tudi četrti album, Heavy Rotation iz leta 2008, v katerem je sodelovala z drugimi izjemnimi glasbeniki, kot so Ne-Yo, Lester Mendez, JR Rotem, Guy Chambers in Rodney Jerkins, je požel izjemno velik svetovni uspeh.
V pričakovanju na nov album, ki bo predvidoma izšel septembra letos, je Anastacia na četrtkovem koncertu zapela vse svoje uspešnice in novo pesem, Deeper Love, ki je nastala v sodelovanju z dj Tjësto in je že na voljo na spletnem portalu iTunes. To sodelovanje dokazuje, kako je za plavolaso pevko iz Chicaga pomembno in spodbudno delo z drugimi glasbeniki. Sama je povedala, da si ne more predstavljati svoje glasbene prihodnosti, a je vedno pripravljena sprejeti nove ideje in predloge. Sodelovanje z drugimi glasbeniki je zanjo pomembna priložnost za duševno in strokovno rast.
Na odru v dvorišču Vile Manin so se v četrtek najprej predstavili Nabusa, mlada skupina fantov iz Padove, ki s svojo lahkotno glasbo niso povsem prepričali občinstva. Zapeli so le nekaj pesmi, za njimi pa je prišla na vrsto videmska pevka Angelica Lubian, ki je publiki predstavila veliko del iz svojega repertoarja. Angelica ima lep glas, pesmi so melodične, a še ne obvlada povsem suvereno odrskega prostora in ne zna ustvariti sproščenega dialoga z občinstvom.
Po dolgi pavzi, ki je nekoliko vznemirila še kar številčno publiko, se je na odru le prikazala Anastacia. Takoj nas je očarala z izjemno močjo svojega glasu, s svojim nasmehom in fizično energijo. Čeprav je po postavi majhna, je povsem “napolnila” oder: stalno se je premikala, plesala in se približevala vsem članom svoje skupine, s katerimi ima sproščen in radodaren odnos. S sodelavko Mario je v duetu zapela pesem I belong to You, ki jo je originalno posnela z italijanskim pevcem Erosom Ramazzottijem, s katerim je pred dnevi nastopila na odru White Nights Festival v St. Petersburgu. Med drugimi je Anastacia zapela pesem znane ameriške pevke Alicie Keys Empire state of mind, ki pa se ni povsem usklajevala z njenim prepoznavnim tonom glasu. Ko je Anastacia pela svoje najbolj znane pesmi, je bilo občinstvo povsem prevzeto; težko je bilo sedeti na stolih, ki smo jih vsi prav kmalu zapustili. Po vsaki pesmi je nagovarjala občinstvo in pokazala tudi velik smisel za humor.
Vsi smo bili zelo zadovoljni z visoko kakovostjo glasbenega dogodka, razočaralo pa nas je dejstvo, da je koncert trajal malo več kot uro: po zadnji pesmi smo se spogledovali, saj se nam je zdelo neverjetno, da je nastopa že konec.
Koncert je organizirala družba Azalea Promotion v sodelovanju z upravo Vile Manin in Deželo FJk. Letos bo Vila Manin gostila še skupini Radiohead in Foo Fighters.
Katja Ferletič
 

V velikem parku Vile Manin pri Codroipu je v četrtek, 12. julija, imela koncert zelo priljubljena, svetovno znana ameriška pevka Anastacia.

Preberi tudi

Jezikovnica (173)

Jezikovnica

Jezikovnica (173)

05.02.2024
Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Juliana – Peš okoli Julijskih Alp (29)

Juliana - Peš okoli Julijskih Alp

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme