Kristjani in družba

Voščilo slovenskih škofov za božični praznik

Voščilo slovenskih škofov za božični praznik

Slovenski škofje so pred dnevi objavili skupno voščilo vsem slovenskim vernikom, doma in po svetu.
Drage sestre in bratje in vsi ljudje dobre volje!

»Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji« (Lk 2,14), to je bilo oznanilo angelov s pesmijo, ki se je razlegala v sveti božični noči po betlehemskih poljanah in je pastirjem oznanila veselo oznanilo, da se je rodil zveličar, ki je Jezus, Gospod. To božično sporočilo je tako pomenljivo, tako bogato in veličastno, da odmeva tudi v naš čas.

Božična noč je noč veselja, hvaležnosti in upanja. Skupaj z angeli smo tudi mi povabljeni, da slavimo Boga, ker je dober, zvest in usmiljen. V božični noči še prav na poseben način doživljamo Božjo bližino, njegovo dobroto in ljubezen. Ob tem smo vsi povabljeni, da sprejmemo dar nebeškega Očeta, ko nam v teh dneh pošilja svojega Sina in s tem podarja našemu življenju nov smisel in kaže na pravo vsebino človeškega življenja. Naše življenje naj postane jasen odgovor na podeljeni neizmerni Božji dar, naj bo prežeto z ljubeznijo do Boga in  z našo medsebojno ljubeznijo.

Življenje iz ljubezni namreč prinaša človeku mir, veselje in novo življenjsko moč, česar nam ta zemeljski svet ne more dati. Mir, ki ga prinaša Božje dete, ni sad kompromisov in našega trgovanja, ampak je v pravem pomenu Božji dar.

V neusmiljenem ritmu vsakdanjega življenja, ko nam tolikokrat zmanjkuje časa zase, za pristnejše medsebojne odnose, za dejanja ljubezni in dobrote, se vsaj za trenutek ustavimo pred novorojenim betlehemskim Detetom in dopustimo, naj se vsebina božičnega sporočila dotakne naših src. Dopustimo, da božično sporočilo ogreje, gane in ozdravi neštete rane, ki jih nosimo v sebi. Tako se bo v nas po Božjem dotiku začelo rojevati nekaj novega, lepšega in pristnejšega.

Naj oznanilo angelov iznad skromne betlehemske votline vsem prinese veselje, novo upanje in mir! Tega želimo slovenski škofje najprej vam, otroci, ki ste Jezusu najbližje ne samo zaradi mladosti, ampak ste mu blizu po svojem otroškem čutenju, iskrenosti in pristnosti. Prav tako želimo škofje doživeto praznovanje božičnih praznikov vsem mladim, odraslim in ostarelim! Tudi vam, bolni, onemogli in ubogi, ki vas je življenje morda postavilo na rob družbe, želimo, da vas prevzame mir in ljubezen Božjega deteta. Jezus se je rodil za vsakega od nas kot Emanuel, kot Bog z nami. Slehernega želi potolažiti in prinesti luč povsod, kjer je tema, da bi naše življenje po veri vanj dobilo novo vsebino in nov zagon. Zato naj bo novo leto 2019 in sploh vsa naša prihodnost prežeta z bližino Božjega Sina, v skupnem prizadevanju za ustvarjanje okolja, ki ga bodo krasile kreposti miru, poštenja, domačnosti in dobrote. Obilje miru in Božjega blagoslova naj bo vedno med nami!

Slovenski škofje

24.12.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!