Visoka moda na grških plažah

Boutique je na glavni ulici Enoplon Dynameon, v poslopju, zgrajenem v slogu, ki je značilen za arhitekturo na grških otokih Kikladih: bele stene in oprema iz hrastovega lesa dajejo prostorom preprosto in svežo podobo, tako da barvani in dragoceni izdelki Louis Vuitton pridejo še bolj do izraza.
Grška trgovina je le zadnja izmed mnogih, ki jih je francoska modna hiša odprla v pomembnih turističnih krajih v Sredozemlju (Capri, Portofino, Palma de Mallorca, Puerto Banus, Porto Cervo, Saint-Tropez). Tokrat ponujajo strankam oblačila “ready-to-wear” in modne dodatke za moške in ženske, še posebno pa dajejo poudarek na izdelke kolekcije “Resort” za pomlad/poletje 2012. Kot je značilno za poletna oblačila, so tudi tokrat v ospredju lahke tkanine in živahne pastelne barve, ki se v torbicah prepletajo z znanima motivoma platen “monogram” in “damier”, s katerima je francoska maison zaslovela na svetovni ravni. Na še posebno vidnih mestih sta “ikonični” torbici “Speedy” in “Neverfull”, ki jih vedno vidimo v rokah filmskih in glasbenih zvezd na modnih revijah. Tako za moška kot za ženska oblačila so izbrali tudi nekaj modelov v “mornarskem stilu”, ki se lepo ujemajo s tipičnimi grškimi sinjimi barvami.
Ob odprtju novega “pop up store”- začasne trgovine, ki bo odprta do meseca oktobra in je torej namenjena predvsem turistom, so upravitelji francoske maison organizirali veliko, dvodnevno slavje – pravi medijski dogodek. Na otok so povabili časnikarje modnih revij, filmske zvezde, mlade bloggers, ki so vedno bolj pomembne za promocijo vsakršne modne novosti, in druge osebnosti, ki delajo na modnem področju. Prvi dan so ponudili izlet okrog otoka na krasni jahti in počitek na plaži Paranga, zvečer pa slavje v prostorih trgovine. Naslednjega dne so na plaži Nammos Beach postavili ležišča in drugo opremo za plažo; vse je bilo okrašeno z znanim simbolom LV. Gostom so postregli z značilno grško hrano. Dvodnevni praznik se je končal s plesom ob sončnem zatonu v hotelu Cavo Tagoo. Ob tej priložnosti so občinstvu predstavili tudi nove modele sončnih očal kolekcije “Plage” in večer poimenovali “sunglasses party”.
Tako lahko letos, ob piti in suvlakiju, turisti na otoku Mykonos uživajo tudi ob obisku (najsrečnejši ob nakupih) v krasni trgovini Louis Vuitton, ki, čeprav ne bo pripomogla k poživitvi grškega gospodarstva, prinaša vsaj domačinom delovna mesta.
Katja Ferletič

Petnajstega junija je francoska modna hiša Louis Vuitton odprla novo trgovino v Chori, najpomembnejšem mestu na grškem otoku Mykonos.

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Juliana – Peš okoli Julijskih Alp (34)

Juliana - Peš okoli Julijskih Alp

Jezikovnica (174)

Jezikovnica

Jezikovnica (174)

17.02.2024
Na stopnicah (134)

Na stopnicah

Na stopnicah (134)

27.04.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme