Vesna Benedetič v galeriji Ars v Gorici

V četrtek, 27. septembra, bo ob 18. uri v likovni galeriji Ars na Travniku v Gorici odprtje likovne razstave traške umetnice Vesne Benedetič, ki danes živi in dela v Škrbini na Krasu. Naslov razstave, na kateri bo slikarka predstavila 60 svojih zadnjih likovnih del, je Poti-Percorsi. O avtorici in njenem delu bo na odprtju spregovoril Jurij Paljk.

Likovna galerija Ars stopa s to razstavo v 21. leto delovanja v samem osrčju Gorice. 

Ustvarjalnost, raziskovanje, radovednost in sperimentiranje različnih likovnih govoric … te so v bistvu predpostavke umetniške poti Vesne Benedetič. Rojena v Gorici 6. avgusta 1966, je do leta 2009 prebivala v Trstu, medtem ko zdaj živi in dela v Škrbini, vasici v osrčju slovenskega Krasa. Učenka akademskega mojstra Sava Sovreta v Ljubljani, je obiskovala v Milanu izobraževalni tečaj o uporabi barve v terapevtski praksi Psihologija barve s prof. in terapevtom Giannijem Camattarijem. Eklektična in radovedna ustvarjalka, preko slikarstva raziskuje povezavo z energijami narave in višjih svetov. Realnost je ne zanima, pač pa jo zanima zaznavanje njene eksence. Svojo igrivost in otroško plat pa izraža v slikah za otroke. Dela tudi na področju komunikacije in oblikuje podobo bodisi društev kot zasebnikov, od logotipa do celovite grafične podobe, obenem skrbi še za promocijo in stike z mediji. Grafično oblikovanje finalizira k ovrednotenju tematik in projektov na socialnem področju. Organizira tudi kulturne in umetniške prireditve. Vodi likovne delavnice za otroke in intenzivne tečaje za boljšo zaznavo barv za odrasle. 

Vesna Benedetič je sodelovala na številnih vsedržavnih in mednarodnih razstavah in je postavila okrog dvajset osebnih razstav, v našem prostoru jo poznamo predvsem kot subtilno ilustratorko za najmlajše, v galeriji Ars pa bodo na ogled predvsem njena dela v tehniki akvarela, ki jih je naslikala v Senegalu, od koder je njen življenjski sopotnik, na Krasu in nedavno na Sinjem vrhu nad Vipavsko dolino, kjer je sodelovala na umetniški koloniji Umetniki za Karitas. Prav tako bodo razstavljeni tudi njeni osnutki iz risarske beležnice kot tudi nekaj risb njenih ljubljenih muc v tehniki oglja na papir. 

Odprtje razstave v četrtek, 27. septembra, ob 18. uri. Toplo vabljeni!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme