Štirje občinski svetniki v vrtcu

V četrtek, 24. januarja, so štirje slovenski občinski svetniki – Marilka Koršič, Walter Bandelj, David Peterin in Božidar Tabaj – obiskali otroški vrtec Ringaraja v ulici Brolo v Gorici. Naslednji teden bodo obiskali še ostale goriške otroške vrtce. Z jasno sliko, ki si jo bodo ustvarili o stanju, bodo potem skušali ukrepati po svojih močeh in pristojnostih.
Kot je v tiskovnem sporočilu zapisala Marilka Koršič iz vrst Slovenske skupnosti, je štiri goste prijazno sprejela učiteljica Mila Bratina, ki jim je podrobno orisala stanje in odgovarjala na vprašanja. Ker je ravnokar potekal t.i. dan odprtih vrat, jih je zanimalo, kako je z vpisi. Podatki so spodbudni, je dejala učiteljica, sami svetniki pa so to lahko tudi sami ugotovili, ko so videli število staršev in malčkov, ki so si prišli ogledat vrtec. “Posledice finančne krize ali izgovori na njen račun so vidni”, še piše Koršičeva. Nujne stroške, ki so povezani s higieno, morajo v vrtcu kriti s prispevki 20 evrov, ki jih starši “prostovoljno” dajo v začetku šolskega leta. Iz ostankov lahko črpajo tudi sredstva za nakup papirja za risanje, barvic in drugega didaktičnega materiala. Svetniki so se pozanimali tudi, kako je s hrano, ki jo že nekaj let pripravljajo v občinski kuhinji, po vrtcih pa jo delijo prek zadruge, ki ima v vrtcu nameščeno razdeljevalko-kuharico. Z obroki so precej zadovoljni, slabša se sicer proti koncu šolskega leta; nekaj pa bi lahko izboljšali: v zimskem času bi lahko nudili otrokom topel čaj in ne samo mrzlo pijačo-vodo. To so svetniki tudi že zahtevali, ko je bil v občinskem svetu govor o ukinitvi kuhinj v posameznih vrtcih. Svetniki so si ogledali še nekaj prostorov, umivalnike in stranišča, kjer so vidne razne okvare in bi torej bili nujni popravila oz. zamenjave. Vse, kar so videli in ugotovili, so si štirje gostje zabeležili; že sedaj napovedujejo, da bodo prosili odgovorno občinsko odbornico za sestanek, ko bodo sklenili krog obiskov. 

Gorica - Štirje slovenski občinski svetniki so na dan odprtih vrat obiskali mestni vrtec v ul. Brolo, se pogovorili z učiteljicami in si ogledali prostore

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme