Spet so se začele dejavnosti

Poslovili smo se v Sovodnjah, kjer je junija prvič potekalo poletno središče Mavrica za otroke iz vrtcev in osnovnih šol. Mladinski dom je želel ponuditi predvsem otrokom iz sovodenjske občine in bližnje okolice, da bi v svojem okolju kakovostno in zabavno preživeli del poletnih počitnic. Na sporedu je bilo veliko zanimivih dejavnosti: skupinske igre, ustvarjalne delavnice, pravljični kotiček, kopanje v bazenu, glasbene in plesne delavnice ter ogled razstave “Il tempo sospeso” v prostorih goriške Fundacije Carigo.
Naš glavni cilj pa je bil, da so se otroci zabavali in počutili lepo, saj ne smemo pozabiti, da so to vendarle bile njihove zaslužene poletne počitnice. Tako so delavnice potekale v sproščenem in živahnem vzdušju, predvsem ob igrah.
Mladinski dom si prizadeva, da bi svoje gojence in člane uspešno spremljal na novi študijski poti, zato je pred začetkom pouka organiziral enotedenski tečaj za pripravo prvošolcev na vstop v srednjo šolo.
Dijaki so osvežili svoje znanje ter pridobili nove informacije in izkušnje. Posebno pozornost so namenili slovenščini, italijanščini, matematiki in angleščini. Prof. Vanda Sever jim je postregla z dragocenimi nasveti in napotki.
Sočasno sta potekali pobudi Šola za šalo in Srednja na startu: ponavljanje in priprava na novo šolsko leto za osnovnošolce oz. srednješolce.
Pester in kakovosten program je pripravila ekipa vzgojiteljev in zunanjih sodelavcev Mladinskega doma – Martina Šolc, prof. David Bandelj, Elija Fajt in Andrejka Leban.
V ponedeljek, 10. septembra, je bilo informativno srečanje s starši gojencev. Ravnatelj Mladinskega doma Mauro Leban je prisotne seznanil z delovanjem in novostmi letošnjega solskega leta.
Kot vedno je Mladinski dom postavil med svoje splošne izobraževalne in vzgojne cilje v ospredje skrb za vsestranski razvoj otrok, za njihovo rast in predvsem za njihovo dobro počutje.
Vzgojitelji bodo namenili posebno skrb gojenju medsebojnih odnosov in spodbujanju lepega vedenja. Prizadevali si bodo tudi za njihovo osebno rast, da bodo postali zreli in odgovorni dijaki.
Mladinski dom želi svojim gojencem in članom, njihovim staršem in vsem šolnikom veliko lepih ocen in vsestranskih uspehov.

V ponedeljek, 17. septembra, so se spet odprle duri Mladinskega doma in začelo se je novo šolsko leto 2012-2013.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme