Skokičin vrtiljak v Romjanu

V telovadnici v Romjanu je bila na vrsti že tretja etapa Skokičinega vrtiljaka, projekta, ki ga ZSŠDI ponuja vsem osnovnim šolam v Furlaniji Julijski krajini. Prireditve se je 21. februarja udeležilo približno 130 učencev osnovnih šol z Vrha, Ljubke Šorli iz Romjana, Petra Butkoviča Domna iz Sovodenj ter Prežihovega Voranca iz Doberdoba. Ob krožni vadbi za tretješolce in igri med dvema ognjema za četrto in petošolce je za veselo in razposajeno vzdušje, tudi tokrat, poskrbela simpatična maskota slovenskega športa v Italiji, žabica Skokica. Vsi otroci so bili nad njo dobesedno navdušeni. Nekateri so se je s prva celo zbali, a ob koncu dopoldneva so vseeno planili v njen objem.

Pri igri med dvema ognjema je nastopilo šest ekip, tri za romjansko šolo in tri za ostale tri šole ravnateljstva. Iz predtekmovanja sta se v finale uvrstili ekipi Romjana 5. razred in Romjana 4.A razred. Na koncu so petošolci v finalu nadigrali mlajše sošolce in bodo zato zastopali doberdobsko ravnateljstvo na deželnem finalu na Opčinah aprila letos. Pred nagrajevanjem je približno 50 učencev četrtih in petih razredov, pod vodstvom vaditeljice Elene Vizintin, zaplesalo po notah himne Skupaj zmoremo; ples so učenci vadili pri plesnih delavnicah na posameznih šolah v januarju in februarju.

Tretješolci so prejeli spominski trakec s kuverto in potrdilom o opravljeni krožni vadbi, ostali učenci pa knjižni zaznamek z besedilom himne Skupaj zmoremo. Naslednja etapa Skokičinega vrtiljaka bo namenjena šolam openskega ravnateljstva in bo na sporedu v petek, 23. februarja, v telovadnici Polisportive na Opčinah.

Projekt ZSŠDI v Furlaniji Julijski krajini

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme