Program prihoda novega goriškega nadškofa

Že bežen pogled na spored prihoda novega goriškega nadškofa v Gorico pove marsikaj o tem, s kakšnimi nameni prihaja iz Milana v mesto ob Soči msgr. Carlo Roberto Maria Redaelli. “On sam je želel nastopiti novo službo na tak način”, so v petek, 21. septembra, povedali na tiskovni konferenci v palači škofijskega ordinariata, kjer so časnikarjem spregovorili apostolski adminstrator msgr. Dino De Antoni, msgr. Adelchi Cabass, g. Michele Centomo in g. Franco Gismano.

Sobota, 13. oktobra:

 • ob 15. uri se bo na trgu Republike v Tržiču srečal z delavci, in to ne le s tistimi, ki imajo opraviti s krajavnimi industrijskimi obrati, temveč z vsemi, ki delajo na kateremkoli področju, tudi prostovoljno.
 • Ob 20. uri se bo v stolnici v Červinjanu srečal z mladimi. “Nobene pridige ne bo, temveč dialog”.

Nedelja, 14. oktobra:

 • okrog 9.20 se o srečal z redovnicami v inštitutu Rosa Mistica v Krminu, nato pa z mladimi s posebnimi težavami, gosti inštituta za psihopedagoško pomoč Villa Santa Maria della Pace v Medeji. 
 • Ob 15. uri besedno bogoslužje v Ogleju: msgr. Redaelli bo počastil relikvije oglejskih mučencev in prejel prstan Marije Terezije. Na njegovo izrecno željo bodo tam prisotni tudi predstavniki drugih verstev, poseben prostor bo posvečen bolnikom. 
 • Ob 16.45 je predviden prihod v Gorico. Pred stolno cerkvijo ga bo v imenu meščanov pozdravil župan Ettore Romoli.
 • Ob 17. uri slovesna sv. maša: prebrali bodo papeževo bulo, apostolski administrator mu bo podelil pastirsko palico. Prisotni bodo tudi verniki iz Lombardije, somaševali bodo škofje iz vsega Triveneta, Slovenije, Avstrije ter drugih krajev, ki izhajajo iz oglejske Cerkve. Na trgu pred stolnico bo na razpolago tudi velik ekran.
 • Ob 19.30 se bo v palači škofijskega ordinariata srečal s predstavniki oblasti in javnih uprav.

Ponedeljek, 15. oktobra:

 • Zjutraj se bo nadškof v duhovniškem domu v Semeniški ulici v Gorici srečal z duhovniki in osebjem.
 • Ob 11.30 bo šel h kapucinom, ki upravljajo menzo za revne: kosil bo z njimi, s kapucini in prostovoljci. 
 • Ob 15. uri bo obiskal Zavod Svete Družine, kjer se bo srečal z gostjami, s slovenskimi redovnicami, mladimi in družinami, ki obiskujejo to slovensko ustanovo. 
 • Ob 16. uri bo nadškof obiskal goriško bolnišnico Sv. Janez od Boga, kjer se bo v kapeli ustavil v molitvi, srečal se bo z vodstvom zdravniške strukture, osebjem in bolniki.

Msgr. Carlo Roberto Maria Redaelli se je rodil 23. junija 1956 v Milanu. Dne 14. junija 1980 ga ja kard. Carlo Maria Martini posvetil v mašnika, 5. junija 2004 pa ga je kard. Dionigi Tettamanzi posvetil škofa. Dne 28. junija 2012 je bil imenovan za 17. goriškega nadškofa in metropolita. Dotlej je bil generalni vikar in pomožni škof v milanski nadškofiji. 

Od 13. do 15. oktobra 2012 se bo v goriški nadškofiji srečal z delavci, mladimi, bolnimi, revnimi itd.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme