“Pollice verde” bo letos namenjen gojenju dreves

Tudi v letošnji pomladi bo od 4. do 6. aprila na goriškem sejmišču sejem “Pollice verde” privabil veliko število ljubiteljev parkov, vrtnarstva, naravovarstva, urbanih zelenih površin in vsega, kar je potrebno za uživanje življenja v stiku s svežino narave. Tokratna izvedba je že deseta po vrsti. Sejmišče bo v času prireditve odprto od 10. do 20. ure.
Ponudba 'zelenega' sejma v Gorici je izredno raznolika: poleg zelenih in cvetočih rastlin ter povrtnin bodo obiskovalci imeli na razpolago tudi opremo in stroje, ki so potrebni za vrtnarjenje. Poleg tega bodo na sejmu na ogled tudi oprema za vrtove večjih in manjših razsežnosti (od domačih zelenic do mestnih parkov). Letos bodo prireditelji namenili posebno pozornost gojenju dreves in odnosu, ki ga ima človek do zelenega okolja.
Prisotnih bo okrog sto razstavljalcev, ki bodo zastopali FJK, Abruzze, Emilio Romagno, Lazio, Marke, Piemont, Veneto, pa tudi Slovenijo in Poljsko. Sejem “Pollice verde” bo v treh dneh ponudil sodelujočim podjetjem možnost tkanja novih trgovskih vezi. Prireditelji pričakujejo naval obiskovalcev, ki bodo v tako bogati ponudbi gotovo našli pravšnji odgovor na vprašanja v zvezi z načinom negovanja domačih rastlin. V sklopu sejma se bodo zvrstili srečanja, okrogle mize, predstavitve knjig in publikacije o vrtnarstvu, posebne ponudbe pa bodo namenjene tudi najmlajšim.
 

Od 4. do 6. aprila v Gorici

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme