Odhod starega in prihod novega nadškofa

Glavni somaševalci bodo ob njem duhovniki, ki jih je v teh letih sam posvetil. Dva tedna kasneje, v nedeljo, 14. oktobra, pa bo novi goriški nadškof msgr. Carlo Maria Redaelli s slovesnim bogoslužjem v goriški stolni cerkvi prevzel nadškofijo. Kot določa kodeks cerkvenega prava, se to zgodi, ko osebno ali prek pooblaščenega zastopnika v škofiji predstavi apostolsko pismo kolegiju svetovalcev v prisotnosti škofijskega kanclerja. Da bi se obreda lahko udeležilo čim več ljudi, bodo na trg pred stolnico postavili velik ekran. Msgr. Redaelli bo prišel v Gorico iz Ogleja, kjer se bo ustavil v molitvi pred relikvijami svetih mučencev, ki so v prvih stoletjih krščanstva prinesli evangelij ljudstvom srednje Evrope.
Msgr. Redaelli je sedemnajsti škof goriške nadškofije, ki jo je ustanovil papež Benedikt XIV. z bulo Sacrosanctae militantis Ecclesiae 18. aprila 1752.

V nedeljo, 30. septembra, se bodo verniki goriške nadškofije s slovesno popoldansko mašo v oglejski baziliki poslovili od nadškofa msgr. Dina De Antonija, ki je krajevno Cerkev vodil od leta 1999 in se pred kratkim upokojil.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme