Nastopil je “guitar hero” Joe Satriani

V Gradežu se uspešno nadaljuje sedma izdaja Grado Festival, ki vsako leto ima v gosteh ševilne svetovno znane pevce. 25. junija so na odru, postavljenem na nabrežju Nazario Sauro, že nastopili glasbeniki Glenn Miller orchestra, v petek, 4. julija, pa je imel koncert znan ameriški “guitar hero” Joe Satriani. Satrianija so spremljali trije virtuozni glasbeniki: polinstrumentist Mike Keneally na kitari in klaviaturah, basist Bryan Beller in bobnar Marco Minneman.
Joe Satriani je svojo kariero začel kot učitelj najboljših kitaristov iz 80. in 90. let, kot sta Kirk Hammett iz skupine Metallica in Steve Vai. Že s prvo ploščo “Surfing with the Alien”, ki je izšla leta 1987, je Joe postal znan kot eden najvplivnejših rock kitaristov na svetovni ravni. Leta 2009 je z drugimi glasbeniki, člani znanih skupin, kot sta Van Halen in Red Hot Chili Peppers, ustvaril skupino “Chickenfoot” in izdal istoimensko ploščo. Leta 2011 je sledila uspešnica “III”, maja 2013 pa je izšla solistična plošča “Unstoppable Momentum”.
Petkov gradeški koncert se je začel ob 21.30, ko je Satriani stopil na oder in začel igrati skladbe s svoje zadnje plošče in klasike, ki so mu prinesli slavo na svetovni ravni. Številno občinstvo je zbrano poslušalo magične note Satrianijeve kitare, ki so ob pogledu na gradeško morje ustvarile nepozabno glasbeno doživetje. Dvajset tehnično izjemno zahtevnih skladb je popolnoma prevzelo prisotne, ki so na koncu uživali še ob poslušanju znane Summer song.
Grado festival se nadaljuje ves mesec julij: v soboto, 5., je nastopil izraelski pevec Asaf Avidan, v sredo, 16. julija, bo imel koncert pianist Giovanni Allevi, v torek, 22., pa še italijanska pevka Malika Ayane. Vstopnice so na razpolago na spletni strani www. ticketone. it ali na blagajni od 18.30 pred vsakim koncertom. Festival, ki ga organizirata družba Azalea promotion in Občina Gradež v sodelovanju z Deželo Furlanijo Julijsko krajino, se bo končal 23. julija v baziliki sv. Evfemije, ko bo imel koncert Mešani pevski zbor iz Rude.
Katja Ferletič

Sedma izdaja “Grado Festival”

Preberi tudi

Psihološki besednjak (18)

Psihološki besednjak

Juliana – Peš okoli Julijskih Alp (27)

Juliana - Peš okoli Julijskih Alp

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Na stopnicah (122)

Na stopnicah

Na stopnicah (122)

03.02.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme