Na dobrodelnem koncertu Klic dobrote zbrali skoraj 218 tisoč evrov za družine v stiski

Letošnji 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski, ki je potekal 24. novembra, je ob neposrednem prenosu na prvem programu TV SLO, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče pred tv ekrane in radijske postaje privabil ljudi, ki imajo radi glasbo in željo po pomoči sočloveku v stiski. Kot piše na portalu Slovenske karitas, je bil tudi letos glavni namen dobrodelnega koncerta, ki se ga je udeležil tudi predsednik Borut Pahor, zbiranje sredstev za pomoč družinam v stiski, za kar so do konca koncerta zbrali skoraj 218 tisoč evrov. Koncert je potekal pod geslom “SRCE, ki sprejema”. S Klicem dobrote so se Slovenci – po besedah predsednika Karitas, nadškofa Alojzija Cvikla – odpravili k družinam v stiski in poiskali pot do njihovega srca, ki je velikokrat obteženo s skrbmi in negotovostjo. K dobroti in solidarnosti so na koncertu s petjem vabili pevci: Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Eva Hren, Estera Stojko, Omar Naber, Petra Kodba, Neža Močnik, Simon Zgonc, sodelavci Radia Ognjišče, Kvatropirci in Ansambel Saša Avsenika. Vsi so se pridružili prostovoljcem in brez honorarja nastopili za dober namen.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom. Njihovi darovi se bodo dotaknili 20.000 družin po vsej Sloveniji. V prihodnjih tednih in mesecih jim bodo v njihove domove prinesli toplino in konkretno pomoč v obliki hrane, plačila najnujnejših položnic in potrebščin. 

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca leta 2021. Kdor želi darovati, to lahko stori na tej povezavi: https://www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme