Monti na Meetingu v Riminiju: "Izhod iz krize je blizu!"

Danes, v nedeljo, 19. avgusta, je predsednik italijanske vlade svečano odprl srečanje mladih katoličanov v Riminiju, ki ga poznamo pod vzdevkom Meeteng Rimini in ga že 33. leto zapored organizira gibanje Comunione e Liberazione.

V svojem nagovoru je Monti poudaril, kako se mu zdi, da smo blizu izhoda iz gospodarske krize in tudi to je povedal, da je bila Italija lansko leto v dosti slabšem gospodarskem položaju, kot je danes, pa čeprav se tega Italijani niso zavedali.

O mladih je dejal, da se njegova vlada zaveda, da je v Italiji zaradi kratkovidnosti prejšnjih vlad sedanja generacija mladih v izjemno hudih stiskah, saj plačuje “zelo slan račun, ki jim ga je izstavila izjemno neodgovorna večina prejšnjih italijanskih vlad, ki niso razmišljale o prihodnosti”.

O sedanjem stanju v državi je dejal, da je v Italiji že čudež, da vsaj v tem težkem trenutku vse politićne stranke sodelujejo in podpirajo potrebne reforme.

Za gospodarsko rast, da je premalo časa, da bi lahko reforme že požele uspehe v Italiji, je dejal Monti, ki je tudi napovedal boj proti utajevalcem davkov, kot je tudi spet jasno in glasno obsodil davčne utaje, za katere je pred dnevi dejal, da so rakasta rana Italije in ji jemljejo ugled v svetu.

Tisočem mladih, ki so se zbrali v Riminiju in Montija pričakali z ovacijami, je tudi dejal, da bi bil propad evra za Evropo in za Italijo katastrofa!

Italijanski predsednik vlade Mario Monti je na Meetengu v Riminiju zatrdil, da je izhod iz krize blizu, da je najtežje mimo in da tudi za mlade vidi svetlo prihodnost.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme