Kardinal Franc Rode ni oče Petra Stelzerja

Konec avgusta je Delo poročalo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo S., ki je leto pozneje v Nemčiji rodila otroka Petra S. Ta je za medije izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva. Kardinal Rode je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat, in izrazil pripravljenost na test očetovstva.

Danes je na posebni tiskovni konferenci v Ljubljani bila objavljena analiza DNK vzorcev.

Ugibanja o rezultatih testa očetovstva, ki sta ga v Nemčiji opravila kardinal Franc Rode in Peter Stelzer, se lahko končajo. Na tiskovni konferenci so bili predstavljeni pisni rezultati DNK-analize testa očetovstva, ki kažejo, da Rode ni oče. Na konferenco je prišel tudi nuncij Juliusz Janusz, najverjetneje, da bi podprl Rodeta.

Kot je znano, je Rode test očetovstva, h kateremu ga je konec avgusta javno pozval Stelzer, opravil prejšnji teden. Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je potrdila, da je Rode v teh dneh oddal vzorec DNK na inštitutu, ki ga je predlagal Stelzer.

Poslovnež Stelzer, ki želi izvedeti, ali je kardinal Rode njegov oče, je na nemškem inštitutu svoj DNK-vzorec oddal že v začetku septembra.

Kardinal Rode je na današnji tiskovni konferenci (2. oktober) povedal, da je vesel, da je rezultat v javnosti in da je tak, kakršnega je predvideval in zanj vedel že od vsega začetka, je poročalo Delo.

»To je bila ena najbolj bolečih izkušenj v življenju. Niti izguba domovine, ko mi je bilo 10 let, mi ni bilo tako boleče. Bil sem tarča zlonamernih namigovanj, ki so jih širili o meni. Čeprav so govorice brez vsake osnove, me je zadeva globoko prizadela. Doživljal sem težke dni. Ni besed, s katerimi bi lahko opisal tesnobo, občutek zavrženosti,« je povedal kardinal Rode.

Kardinal Franc Rode ni oče Petra Stelzerja. To je pokazal rezultat DNK-preiskave, ki sta jo Rode in Stelzer opravila v nemškem inštitutu.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme