Ivanovanje ob petdesetletnici

Gorica, Sveti Ivan Od 23. do 25. junija 2023

Ob petdeseti obletnici ustanovitve Slovenskega pastoralnega središča, ki deluje v cerkvi sv. Ivana v Gorici, se ponovno obuja tridnevno praznovanje farnega zavetnika, sv. Janeza Krstnika. Splet srečanj duhovnega, kulturnega, družabnega in liturgičnega značaja ima namen povezati Slovence v mestu, ki se zbirajo pri duhovniji sv. Ivana, in razširiti območje delovanja tudi na vse ljudi, ki bi radi začutili utrip skupnosti.

Tako bo v petek, 23. junija, ob 20. uri v cerkvi potekala molitev slovesnih večernic, ki jih bo vodil p. Jan Cvetek ob spremljavi župnijskega zbora. Liturgična molitev je praksa laikov in posvečenih oseb, ne dogaja pa se večkrat, da bi jo skupnost molila občestveno. V duhu povezovanja vabimo vse, da se temu lepemu in pomenljivemu obredu pridružijo. Po večernicah bo v okviru 4. Kamišibaj dneva v vrtu za cerkvijo sledila predstava duhovno-duhovitih kamišibajev, katerim bo sledilo tradicionalno kresovanje.

Drugo srečanje bo kulturno-glasbenega značaja in se bo odvijalo v soboto, 24. junija, ob 20.30 v cerkvi sv. Ivana.  Zaživeli bodo Svetoivanski glasbeni utrinki, ki se bodo letos povezali s sezono Snovanja, ki poteka ob 70. obletnici ustanovitve SCGV Emil Komel. Tako bo možnost praznovati dva skupna jubileja ob koncertu z naslovom Pod cerkvenim obokom, na katerem bodo nastopili domači solisti in komorne skupine centra Komel in gostov. 

Nedelja, 25. junija, bo čas, ko se bo praznovanje zaključilo s slovesno mašo ob 10. uri, ki bo v tradicionalnem domačem nedeljskem vzdušju popeljala praznovanje do njegovega viška. Po maši sta predvidena družabnost in bratski agape za cerkvijo.

Z Ivanovanjem se počasi zaključujejo praznovanja petdesete obletnice ustanovitve Slovenskega pastoralnega središča, ki bodo svoj zaključni moment doživela jeseni s predstavitvijo brošure o zgodovini pastoralnega središča in slovesno zaključno mašo.

Prisrčno vabljeni!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme