Da bo korak v šolo vesel

Kot piše v tiskovnem sporočilu Škofijske karitas Koper, ki ga je pripravila namestnica ravnatelja Jožica Ličen, so sodelavci Karitas pri svojem poslanstvu posebej pozorni do stisk otrok. Zavedajo se, da je socialno šibkim družinam prav pred začetkom šolskega leta najtežje. Z zbiranjem in razdeljevanjem šolskih potrebščin so začeli že v juniju. Do danes je pomoč prejelo 1.997 šolarjev iz 895 primorskih družin.

Razdeljevanje pomoči je junija in julija potekalo v Centrih Karitas v Bovcu, Tolminu, Novi Gorici, Ajdovščini, Idriji, Sežani, Pivki, Postojni, Ilirski Bistrici, Kopru, Portorožu in Izoli, ponekod pa tudi po župnijskih Karitas skupaj s pomočjo v hrani. Že v juniju so na Škofijski karitas Koper pripravili za 22.500 EUR bonov in kupili 12.000 zvezkov. 4.114 zvezkov so zbrali otroci po šolah in vrtcih, poleg tega pa so dobrotniki darovali šolske torbe in druge potrebščine v košarice po trgovinah ali pa so jih individualni darovalci prinesli na Karitas. Pomoč so nakazale tudi nekatere občine in revija Ognjišče, kakor tudi bralci Primorskih novic, v katerih so bile zgibanke s prošnjo za pomoč.

Zvezke in druge šolske potrebščine je prejelo 1.997 šolarjev, od tega je 1.163 šolarjev prejelo tudi bone za nakup potrebščin v knjigarni. Do 31. avgusta 2012 so starši unovčili za 24.704 EUR bonov. Ostale bodo v začetku septembra. Po zbranih podatkih je pomoč Karitas prejelo največ otrok v Istri (397), sledijo pa Vipavska (372), Goriška (320) in Tolminska (333). V ostalih dekanijah je pomoč prejelo med 100 in 200 šolarjev.

V Centrih Karitas starši še vedno lahko zaprosijo za pomoč za šolarje, za finančno pomoč pri plačilu šolske prehrane in drugih stroškov pa je potrebno vložiti prošnjo, ki jo bodo obravnavali v skladu s Pravilnikom o kriterijih za materialno pomoč družinam in posameznikom v stiski. Pomoč v obliki šolskih potrebščin predstavlja sestavni del drugih oblik materialne pomoči, kot so hrana, higienski material, oblačila, obutev in pomoč pri plačilu nujnih računov.

Vir: http://katoliska-cerkev.si/skofijska-karitas-koper-da-bo-korak-v-solo-vesel

Projekt Škofijske karitas Koper

Preberi tudi

Papež je molil za zdravnike

Kristjani in družba

Danes so binkošti

Kristjani in družba

Danes so binkošti

31.05.2020
Odšel je msgr. Franc Bole

Aktualno

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme