Vsak prvi petek v mesecu maša in blagoslov z relikvijami sv. Leopolda Mandića

Brezje / Bazilika Marije Pomagaj 

V petek, 10. marca 2023, je bila v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah sveta maša za bolnike z rakom, za njihove svojce in prijatelje, z blagoslovom z relikvijami sv. Leopolda Mandića.

Sveti pater Leopold Mandić je bil leta 2020, na svetovni dan bolnikov, ki ga obeležujemo na god Lurške Matere Božje 11. februarja, proglašen za zavetnika in priprošnjika bolnikov z rakom.

Pater Leopold Mandić je bil znan predvsem kot neutruden in sočuten spovednik. Pred njegovo spovedno celico se je vedno vila dolga vrsta ljudi, ki sta jih pritegnili dobrota in ponižna modrost glasnika Božje ljubezni. Za vsakogar je našel pravo besedo, nasvet in tolažbo.

Dne 16. oktobra 1983 ga je papež Janez Pavel II. kot izrednega spovednika in junaškega služabnika sprave grešnikov z Bogom razglasil za svetnika.

Pater Leopold Mandić je bil vse življenje bolehen. V zadnjih letih življenja se je številnim bremenom bolezni pridružil tudi rak na požiralniku. Kmalu po smrti patra Mandića so se na njegovem grobu začela dogajati čudežna ozdravljenja. Kongregacija za bogoslužje in zakramente ga je v letu 2020 razglasila za zavetnika bolnikov z rakom.

Prva sveta maša za bolnike z rakom z blagoslovom z relikvijami sv. Leopolda Mandića je bila na Brezjah 4. februarja 2023 nad svetovni dan boja proti raku.

Od marca 2023 v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah vsak drugi petek v mesecu poteka molitev s priprošnjo sv. Leopoldu Mandiću.

Termini svete maše in blagoslova so naslednji: 14. april, 12. maj, 9. junij, 14. julij, 11. avgust, 8. september, 13. oktober (molitev ob 18.30, sveta maša ob 19.00), 10. november, 8. december (molitev ob 17.30, sveta maša ob 18.00).

Sveti Leopold Mandić danes sporoča bolnikom to, kar je nekoč govoril svojim spovedancem: “Veruj! Bog je zdravnik in zdravilo.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme