Tom Brady osvojil sedmi naslov

Piše:

Legendarni podajalec (QB) Tom Brady je osvojil sedmi naslov neverjetne športne kariere in tako dosegel še en rekord. 43-letnik ima sedaj več naslovov kot katerakoli posamezna ekipa v ligi ameriškega nogometa NFL. Šest naslovov je Brady osvojil z ekipo New England Patriots, lani pa se je preselil v Florido in že v prvi sezoni pripeljal  ekipo Tampa Bay Buccaneers do zmage 55. finala lige ameriškega nogometa. V super bowlu LV je Tampa na domačem stadionu z 31:9 ugnala branilce naslova Kansas City Chiefs.

Nedeljski super bowl je imel najslabšo gledanost v zadnjih 15 letih, poroča agencija Reuters. Prenos na mreži CBS je pred zaslone zvabil skoraj 92 milijonov ljudi, kar je devet odstotkov manj kot lani in najmanj po letu 2006. To je še tretje zaporedno leto, da finalni boj lige NFL izgublja gledalce pred TV-zasloni, čeprav bo po poročanju časnika New York Times kljub temu skoraj gotovo najbolj gledan televizijski dogodek leta v Združenih državah Amerike. Letošnji odziv pa je res nerazumljiv saj v času pandemije ljudje oz. gledalci nimajo toliko alternativ. Super bowl je imel po mnenju poznavalcev nastavke za odlično gledanost. Šlo je za dvoboj dveh najbolj priljubljenih podajalcev v ligi, Toma Bradyja in Patricka Mahomesa, vreme po večjem delu Amerike je bilo hladno, zaradi česar je bilo več ljudi doma.

Tekma vsekakor zaradi velike razlike v rezultatu se ni uvrstila med zanimivejše v zgodovini. Se je pa uvrstila med najbolj posebne zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Dvoboj so si lahko ogledali gledalci, ki so pa lahko napolnili le tretjino sedežev stadiona, tako da jih je bilo 25.000. Med temi je bilo 7.500 zdravstvenih delavcev, ki jih je liga NFL povabila, da se jim zahvali za delo pri reševanju življenj v času pandemije.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme