Tipiesse je osvojila italijanski pokal, Terpin najboljši igralec

Piše:

Ekipa Agnelli Tipiesse Bergamo, pri kateri igrata slovenska odbojkarja Jernej Terpin in David Umek, je osvojila italijanski pokal A2-A3 lige. Včeraj, četrtek, 11. marca, je ekipa iz Bergama premagala Porto Viro s 3 : 0 (25 : 21, 25 : 21, 25 : 10), Števerjanec in nekdanji igralec goriške ekipe Jernej Terpin pa je bil proglašen za najboljšega igralca tekme, saj je zbral kar 21 točk in z markantno osebnostjo vodil Tipiesse do zmage drugega italijanskega pokala v zgodovini kluba. Porto Viro se je v prvih dveh setih odlično boril, kot je povedal Terpin ob koncu tekme, ekipa iz Bergama pa ni bila v bistvu nikoli v nevarnosti, in predvsem ko so se igralci sprostili, so prevladali nad nasprotniki in brez težav sklenili tekmo v tretjem setu.

Agnelli Tipiesse: Milesi 2, Cargioli 8, Santangelo 11, Finoli 5, Terpin 21, Pierotti 12, Mancin N.E. Ceccato, Rota, Sormani, Signorelli, Umek.

Delta Group Rico Carni Porto Viro: Bargi 4, Dordei , Vinti 8, Kindgard 6, Cuda 6, Sperandio 5, Lazzaretto 11, Zorzi, Bernardi, Lamprecht N.E: Bellia, Caneazzo, Marchesan.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme