Tina Trstenjak osvojila zlato kolajno

Judoistka Tina Trstenjak je na evropskem prvenstvu v Lizboni osvojila zlato kolajno v kategoriji do 63 kilogramov. Andreja Leški je v isti kategoriji osvojila bron.

Obe slovenski judoistki sta danes postavili tudi nove mejnike slovenskega juda. Andreja Leški je postala 15. slovenska reprezentantka s posamično kolajno na SP, Tina Trstenjak pa je osvojila jubilejno 50. kolajno za slovenski judo na evropskih prvenstvih, kjer se je doslej nabralo 48 posamičnih in dve ekipni odličji.

V taktičnem finalu je olimpijska prvakinja  potrdila vlogo prve nosilke in obvladovala tekmico, vseeno pa je bil boj težak, saj sta si obe tekmovalki do polovice finala že prislužili po dve kazni, s čimer si napak nista smeli več dovoliti.

Odločilni met je 30-letni Trstenjakovi, varovanki Marjana Fabjana iz Sankakuja, ki pa jo je ob blazini spremljala Petra Nareks, uspel minuto in 15 sekund pred koncem. Z izkušnjami svetovne in olimpijske prvakinje je Celjanka prednost obdržala do konca in tako ugnala Rusinjo Darjo Davidovo.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme