Ti si moje sonce

Piše: A. K.

DoberdobObisk ‘posebnih’ gostov iz Kamnika

V soboto, 23. septembra 2023, je prišla na kratek obisk skupina učencev verouka iz Kamnika, ki obiskuje pouk v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS). Učenci so povezani z njihovimi starši pod vodstvom uršulinke s. Magdalene Cimerlajt in duhovnega asistenta g. Tadeja Ložarja. Najprej sta njim primerno oblikovala mašo, potem pa je sledilo še prijetno druženje, ki se je končalo ob mraku.

Vtis, ki ga opazovalec dobi, je, da so starši, ki imajo otroke, nekateri že mladeniče, v tem zavodu, med seboj zelo povezani. Drug drugemu si pomagajo bodisi z nasveti kot tudi drugače. Občudovanja vredno je spoznanje, koliko časa posvetijo svojim otrokom, ki za normalno življenje potrebujejo posebno nego in jim vzamejo veliko časa, ne glede na njihovo starost. K vsemu temu veliko pripomore prav požrtvovalnost s. Magdalene in g. Tadeja, ki jim vsak na svoj način skušata osmisliti življenje, da ostajajo v Božji bližini.

Ob tem dogodku bi rad poudaril, kako je pomembno, da se zdravi, ne glede na leta, udeležujemo takšnih srečanj. Otroci in tudi odrasli s posebnimi potrebami potrebujejo ob sebi vedno nov obraz, ki ga pogleda, mogoče poboža in ga nagovori, čeprav v glavnem ne bo dobil nazaj odgovora. Vsakdo pa lahko zapazi, koliko sonca je v očeh teh otrok in kako jim zažarijo oči. Pomembno je tudi, da se zdravi, še zlasti šolarji in mladi, ob njih zaustavimo, se udeležujemo njihovih srečanj in se tako zavedamo, kakšen pomen ima naše zdravje, veselje ali šport, ki ga gojimo.

Preberi tudi

Da zasijeta duša in telo

Kristjani in družba

Sveča v vetru in spomin  na življenje

Kristjani in družba

Papež bo julija v Trstu

Aktualno

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme