Športno dogajanje pri nas

Pred nami so vsi vrhunci v športnih panogah, katerih sezona se ujema bolj ali manj s šolskim letom. Tako kot med šolskimi klopmi bosta odločilna naslednja dva meseca. Poln adrenalina za naša moštva zna biti predvsem ta april, v katerega smo stopili. Tu bi že znalo, prav kmalu, priti do številnih končnih odločitev, pritisk bo malce popustil le za Veliko noč.
Najprej košarka. Jadranu se uresničuje sanjski scenarij. Če bo zmogel še dve zmagi, v soboto doma proti Arzignanu in naslednjo nedeljo v Montebelluni, bo proslavljal zgodovinsko napredovanje v državno B ligo. Četudi bi se zalomilo, pa bi bil tu še popravni izpit (z najboljšim izhodiščem) v play-offu. Podobno velja za nogometaše Krasa, Vesne in Brega. Minuli konec tedna je sicer pomenil korak nazaj za omenjene tri enajsterice, vendar tri kroge pred koncem rednega dela Kras deli s Fontanafreddo prvo mesto v elitni ligi, Vesna je prva v promocijski ligi s štirimi točkami prednosti, Breg pa je v prvi amaterski ligi prvi skupaj s Cormonesejem. Končati prvenstvo na vrhu je bistveno zato, ker le prvouvrščena napreduje neposredno. Drugo mesto – tako kot pri Jadranu – pa prinaša igranje zahtevne končnice za napredovanje, ki je vsakič prava neznanka. Mesto v play-offu iščejo s konkretnimi možnostmi tudi nogometaši Juventine (promocijska liga), Primorca (prva kategorija, v kateri se Sovodnje potegujejo za obstanek), Zarje (druga amaterska liga), Primorja in Mladosti (tretja).
Najboljša osmerica, se pravi play-off, je tudi cilj Brega v košarkarski deželni C ligi. Bor pa se tu krčevito otepa izpada in računa na reševanje z dodatnimi tekmami play-outa. Košarkarji Kontovela in Sokola pa so se, s predčasnim obstankom in igranjem v prvem krogu play-offa, že poslovili od letošnje D lige in so že z marcem zadovoljni končali kratko sezono.
V odbojki je s polnimi pljuči zadihala naša najviše postavljena ekipa, Sloga Tabor, ki pridno koraka obstanku v državni B2 ligi naproti. Vse bližja tej drugoligaški konkurenci pa je združena moška ekipa Olympie, ki vodi na lestvici deželne C lige s štirimi točkami naskoka pred zasledovalci. Zgodba je tu slična kot pri Jadranu in vodilnih nogometaših. V zadnjih petih kolih bi kazalo ubraniti prvo mesto, ki pomeni napredovanje, drugače bo potreben play-off. Mlajša enotna vrsta Soča pa je že obsojena na izpad v D ligo, v kateri je druga postava Sloge Tabor peta in jo čaka še drugi del prvenstva.
In končno še dekleta Zaleta, ki delijo sanjsko drugo mesto v deželni C ligi, v sicer izjemno izenačenem vrhu, kjer je prvo mesto že oddano, v dveh točkah pa je šest ekip. Žal je tu boj za drugo mesto čisto prestižnega značaja, saj play-off ni predviden.
April bo čas odločilnih obračunov tudi za naša prvoligaša, Polet Kwins v moškem hokeju in line, ki odločno meri na napredovanje iz A2 v A1 ligo, in Kras v ženskem namiznem tenisu, ki pa nima skomin po napredovanju iz A2.
HC

V aprilu več vrhuncev sezone

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme