Razstava jaslic na Sv. Gori je na ogled do 8. januarja

Samo še do 8. januarja 2023 je v Frančiškovi dvorani na Sveti Gori na ogled razstava jaslic, ki jo organizira Frančiškanski samostan Sveta Gora v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Solkan in z Združenjem KS Pevma-Štmaver-Oslavje. Tokratno, devetnajsto razstavo so odprli teden pred Božičem, 18. decembra popoldne, v baziliki Kraljice Svetogorske, kje so navzoče nagovorili gvardijan in rektor bazilike p. Bogdan Knavsu, predsednica KS Solkan Ksenija Brumat in predsednik Združenja KS Pevma-Štmaver-Oslavje Lovrenc Persoglia. (Mimogrede: vredne ogleda so tudi velike jaslice ob oltarju v baziliki!)
S svojimi izvirnimi jaslicami tokrat sodeluje skoraj 40 zasebnikov iz vse Primorske in širše iz Slovenije, pa tudi iz Gorice, Števerjana, Doberdoba, Ločnika, z Oslavja itd., med ustanovami pa Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje iz Vipave, Čokoladnica ERILO iz Ajdovščine, Društvo zbirateljev Ajdovščina, Hiša otrok Frančiška Sedeja iz Nove Gorice, Osnovna šola Josip Abram iz Pevme, otroški vrtci Barčica iz Ronk, Kekec iz Števerjana, Pika Nogavička iz Štandreža, Pikapolonica iz Pevme, pa še Varstveno delovni center iz Nove Gorice in Tolmina in Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN. Med jasličarji so mlajši in starejši, akademski umetniki in amaterji, posamezniki in cele družine, izdelovalci jaslic iz najrazličnejših materialov (iz ilovice, lesa, lego kock, kamnov, jeansa, čokolade, lepenke itd.), vsekakor ljubitelji Lepote božične skrivnosti.
Letošnja razstava je še toliko lepša, ker so ob jaslicah na ogled tudi odlična likovna dela, ki so nastala na avgustovski likovni koloniji Umetniki za karitas pod naslovom “Skupaj v istem čolnu”. 

Ogled razstaveob praznikih od 9. do 19. ure, ob sobotah in med tednom od 14. do 18. ure.
Več info tu

Slike

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme