Prošnja, da bi prišlo zdravstveno osebje pomagat v kliniko sester uršulink na obrobju Adis Abebe v Etiopiji

Dragi br. Jože!

Imamo dobre izkušnje z zdravnicami in zdravnikom, medicinskimi sestrami, ki so delovali ob koncu študija, ter drugimi prostovoljci, ki so pomagali v naši kliniki v Kobu. Zato te spet prosimo za zdravstvene delavce, ki bi prišli pomagat zdravit. Lahko pridejo pred dokončanjem študija ali po končanem študiju. Prav tako tudi medicinske sestre.

Leta 1984 smo sestre uršulinke odprle kliniko (v Etiopiji se vsaka večja ambulanta imenuje kar klinika), ki leži v predmestju Adis Abebe. Trudimo se pomagati ljudem v dušnih in telesnih potrebah, da jim zagotovimo kakovostne zdravstvene storitve (preventivno in kurativno) ter da jim pomagamo pri izobraževanju. Naša klinika je nepridobitna, saj bolnim na vseh stopnjah zagotavlja zdravstvene storitve brezplačno ali kvečjemu po zelo nizki ceni. Zato te, brat Jože, spet prosimo za sodelovanje, da bi poiskal medicinsko osebje za pomoč v naši ambulanti.

Iskreno se zahvaljujemo za sodelovanje.

Vse, ki so delovali v naši kliniki, prav lepo pozdravljamo.

S. Tihesh Berhe, dr. med., koordinatorka klinike

Opomba: Ko so po končanem študiju medicine Barbara, Lona in Urška ter medicinska sestra Marina tri mesece zdravile otroke in starejše v Kobu, je bila uršulinka s. Tihesh še študentka. Tudi z našo pomočjo je končala študij medicine in zdaj vodi kliniko.

Za dodatne informacije se lahko obrnete name: andolsek@gmx.at

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme