Šport

Predstavitev ekip Športnega združenja Soča

Predstavitev ekip Športnega združenja Soča

Sovodnje ob Soči / Začenja se nova športna sezona

V občinski telovadnici v Sovodnjah je v soboto, 22. septembra, Športno združenje Soča uradno predstavilo ekipe, ki bodo trenirale in nastopale v prvenstvih športne sezone 2018/2019. Predstavitev sta vodila mlada člana društva Simon Cotič in Vida Cotič, ki sta dvojezično predstavila ekipe in sponzorje, ki finančno podpirajo društvo v letošnji sezoni. Med podporniki so Zadružna kraška banka, Fundacija Goriške hranilnice, Marchiol d. o. o., Lokanda Devetak in Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Najprej so se predstavili najmlajši, in sicer skupina splošne motorike pod vodstvom Roka Černeta, Luce Milocca, Giade Giuntoli, Sare Piva, Matije Cotiča, Virginie Braini in Marka Cotiča. Nastala je zaradi velikega povpraševanja in želje po uvajanju otrok v športno dejavnost. Sledila je predstavitev ekipe minivolleyja, prav tako pod vodstvom prej omenjenih trenerjev, moške ekipe U13 in ekipe U16, ki ju vodita Matej Juren in Mauro Kustrin, ter ženskih ekip U16 in U18 pod vodstvom Luce Milocca, Krisa Rutarja in Paole Uršič. Nazadnje je stopila pred občinstvo še ženska ekipa 1. divizije, ki jo trenirata Luca Milocco in Paola Uršič in bo igrala v medpokrajinskem prvenstvu 1. ženske divizije Gorica – Trst.
Prisotne je nato pozdravil predsednik ŠZ Soča Igor Tomsič, ki je dejal, da je vesel zaradi tako številne prisotnost otrok v telovadnici, saj to odraža živahnost delovanja društva. Poudaril je, da cilj ni uspeh za vsako ceno, ampak možnost, da otroci rastejo v zdravem okolju s posebno pozornostjo na slovenski jezik. “Upam, da se trenerji, odborniki in starši zavedamo, za koga delamo in v kaj vlagamo! V naše otroke in njihovo prihodnost”! je zatrdil predsednik.
Sledili so pozdravi predstavnikov ustanov in društev. Uspešnemu delovanju društva je čestitala županja Občine Sovodnje ob Soči Alenka Florenin, športni pozdrav sta prinesla odbornica ZSŠDI-ja Erika Nardin in predsednik krajevnega odbora Gorica – Trst odbojkarske zveze Fipav Paolo Mania’, ob koncu pa še predsednik Združenja prostovoljnih krvodajalcev Sovodnje Štefan Tomsič. Prav v soboto je bil pomemben dan v občini Sovodnje tudi zaradi krvodajalcev: zjutraj so imeli darovanje krvi, zvečer pa baklado s prispevki, namenjenimi bolnikom v Avianu.
Prisrčno zahvalo si je zaslužil Branko Černic, ki je več kot deset let vozil odbojkarje z društvenim kombijem in je zdaj prepustil to nalogo sinu Matjažu.

01.10.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!