Pravi korak v pravo smer

Pri Novem glasu smo začeli novo pustolovščino. Sredi prejšnjega tedna je namreč po večmesečni pripravi “zagledal luč sveta” korenito prenovljen spletni portal www. noviglas. eu. Z njim smo naredili – menimo – velik korak naprej in hkrati okrepili našo medijsko prisotnost v širšem prostoru.
Znano je, da so dvojčki podobni, a ne povsem enaki… To velja tudi za prenovljeni portal, ki je nekak “internetni dvojček” našega papirnatega časnika. Marsikaj imata skupnega, vsak pa ima svoje – vzporedno – življenje. Če je prvi bolj tradicionalen, je drugi morda manj konvencionalen in bolj dinamičen: ne bo prinašal vseh vesti iz tednika, prav tako ne nameravamo postati spletni dnevnik, saj si naše uredništvo česa takega ne more privoščiti; marsikatera aktualna novica pa bo na njem bolj bogato opremljena oz. objavljena, preden boste prejeli tednik po pošti. Časnik, ki ga redno urejujemo in tiskamo že sedemnajsto leto, je pač podrejen določenim zakonitostim in ima svoje značilnosti. Spletni portal pa je že po svoji “genski zasnovi” drugačen od papirnatega tednika, saj pomeni drugačno izkušnjo informiranja. Glavni namen obeh “dvojčkov” pa je in bo še naprej, da s poročili, poglobitvami, razmišljanji in komentarji prikazujemo prepoznavno in verodostojno sliko živahne prisotnosti slovenske narodne skupnosti v Furlaniji Julijski krajini.
Vsebinska zasnova našega novega spletnega mesta je pregledna in jasna, estetska podoba pa sodobna, prikupna in privlačna, za kar so nam številni obiskovalci čestitali že v prvih dneh. Informacijska arhitektura je učinkovita, razporeditev vsebin pa funkcionalna, tako da omogoča enostavno “navigacijo” po straneh. Med drugim vključuje ogled fotografij in videoposnetkov, predvsem pa večjo “interaktivno” sodelovanje. Prav to je eden naših glavnih ciljev: biti “odprt” medij, na katerem se člani uredništva srečujemo in soočamo ne le s sotrudniki, temveč tudi z bralci. Ugodili smo želji številnih znancev in poskrbeli, da lahko vsakdo komentira članke. Dobro razvidne so tudi povezave na socialna omrežja (Facebook, Twitter, Youtube, Google+), kjer smo prisotni že več časa. Poleg vsega tega novi portal vsebuje pregleden koledar dogodkov (ustanove in društva naj nam kar pošiljajo napovedi, ki jih bomo radi objavljali!), zanesljive vremenske napovedi, možnost pregledovanja arhiva, aktualne novice Slovenske tiskovne agencije, galerije s fotografskimi in video posnetki ter oglaševalski sistem. Skratka: želimo, da bi bil naš novi portal koristna in obenem prijetna uporabniška spletna izkušnja za vse, ki bi radi kaj več izvedeli o tem, kar se dogaja v svetu okrog nas!
Na internetu se je Novi glas prvič pojavil septembra 2001. Decembra 2007 – nekaj dni pred vstopom Slovenije v schengensko območje – smo s pomočjo goriške agencije Tmedia popolnoma prenovili spletno stran in jo iz www. noviglas. it “prekrstili” v www. noviglas. eu. Sedanja temeljita prenova je torej tretja, prilagojena potrebam in duhu časa. Izdelala jo je ljubljanska agencija za spletne storitve Novi splet, ki je uresničila res kakovosten projekt ter mu dala sodoben, eleganten in unikaten videz.
Kaj nas čaka čez deset ali več let, danes še ne vemo. Svet sredstev družbenega obveščanja se namreč naglo razvija, številni časopisi – zaradi krčenja prispevkov oz. zato, ker očitno niso več “tržno zanimivi” – izginjajo. Prepričani pa smo, da smo s prenovljenim portalom v tem trenutku naredili pravi korak v pravo smer.
Ostanite nam zvesti!

Prenovili in okrepili smo naš spletni portal www.noviglas.eu

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme