Otroški zbor in godalni orkester z raznolikim repertoarjem

Piše: DD

GORICA  SCGV Komel in Arsatelier: Snovanja

Na koncertu 17. sezone Snovanj, ki jih organizirata SCGV Emil Komel in Arsatelier, je imel 20. aprila zvečer v veliki dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici levji delež Godalni orkester glasbenega in kulturnega društva iz Fare ob Soči. To je sestav, ki je bil ustanovljen leta 2003 na pobudo dirigentke prof. Annalise Clemente, sestavljajo pa ga učenci iz razreda violine in viole že omenjene profesorice, učenci razreda violončela in petja prof. Cristine Nadal, flavte prof. Lide Sciavicco in drugi ljubitelji glasbe, ki radi nadaljujejo glasbeno izobraževalno pot z dragoceno izkušnjo skupinske igre. Orkester je v prejšnjih letih večkrat nastopil v deželi FJk in tujini, nenazadnje na Dunaju in v Pragi; skupina rada sodeluje tudi pri različnih dogodkih, zato redno obnavlja svoj repertoar, v katerega vključuje koncerte za godala, za solo instrumente, koncerte za glas in orkester. Večkrat sodeluje tudi z zborovskimi skupinami iz naših krajev ter skupaj poustvarjajo skladbe za zbor in orkester.

Sobotni res prijetni goriški koncert, ki se ga je udeležilo kar nekaj učencev šole Komel, je uvedel Otroški pevski zbor Emil Komel, ki je pod vodstvom Damijane Čevdek ter ob spremljavi pianistke Elisabette Cavaleri in flavtistke Zorane Beluševič, zapel tri ljubke pesmice. Orkester, ki je svoj program tudi sam predstavil, je nato začel svoj nastop s skladbo Brina za godala dvajsetletnega violinista Simoneja Valenteja, ki študira kompozicijo na tržaškem konservatoriju; v nadaljevanju je sestav prikazal znane skladbe različnih avtorjev, od sodobnega japonskega skladatelja Joeja Hisaishija (Merry Go Round if life; solo violinist Simone Valente, čelist Francesco Milanese) prek Masseneta (Thais Meditation), Puccinija (Vecchia Zimarra iz opere La Boheme; basist Riccardo Corona), Mascagni (intermezzo iz opere Cavalleria rusticana), Verdija (duet iz opere Rigoletto; baritonist Kevin Baliviera, basist Riccardo Corona), Rossinija (Vorrei spiegarvi il giubilo iz opere Cambiale di matrimonio, sopranistka Francesca Bressan, in Don Basilio “La calunnia” iz opere Barbiere di Siviglia; basist Kevin Baliviera). Aplavze občinstva so nagradili z dodatkom, skladbo Palladio Karla Jenkinsa.

Naslednji večer v nizu snovanj bo v nedeljo, 28. aprila, ko bodo ob 18. uri v KC Bratuž nastopili zmagovalci 4. mednarodnega tekmovanja Musica Goritiensis.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme