Otroci spoznavajo velikonočne simbole

Velika noč je največji krščanski praznik, na katerega se verniki pripravljajo v 40-dnevnem postnem času. Sporočilo velikonočnega tridnevja najdemo v številnih simbolih, ki ravno v tem času pridejo najbolj do izraza. Žal je sodobni čas to lepo sporočilno vsebino, ki nam spregovori o življenju, darovanju in vstajenju, kar precej prikril. Velikonočni simboli nam tako postajajo vse bolj tuji in nas ne nagovarjajo več.
Zaradi tega so se otroci tretjega, četrtega in petega razreda osnovne šole, ki se redno srečujejo ob sobotah v sovodenjskem župnišču, skupaj s katehistinjami in msgr. Renatom Podbersičem odločili, da bodo nekatere velikonočne simbole na novo odkrili.
Prva velikonočna delavnica je potekala 22. marca; na njej so otroci tretjega razreda krasili sveče s podobami križa, pirhov, cvetlic, golobov, zajčkov in ovčk. Druga in tretja delavnica sta potekali 29. marca in 5. aprila. Otroci četrtega in petega razreda so z navdušenjem spoznavali, kako pripravimo, spečemo in okrasimo velikonočno jagnje. Izdelke bodo otroci nesli na Veliko noč v cerkev blagoslovit in jih nato odnesli domov. V soboto, 12. aprila, pred oljčno nedeljo bo na vrsti še izdelovanje butar.
Delavnice so dobro uspele, saj so otroci z navdušenjem sodelovali in obenem spoznavali velikonočno sporočilo sveče in jagnjeta.
JuČ

Velikonočne delavnice v Sovodnjah

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme