Olympia v boj za napredovanje

Piše: HC

Pogled na domačo odbojko

Odbojkarji, ki so tekmovali v deželni C ligi, so sklenili redni del prvenstva. S tem je tudi konec sezone za fante Sloge Tabor Eutonia in Soče Zadružna kraška banka, medtem ko se bo Olympia v play-offu potegovala za napredovanje v državno B2 ligo. Po desetih krogih, letos so se ekipe med sabo pomerile samo enkrat, je bila druga za vodilnim Pozzom iz Pradamana. Goriško šesterko trenerja Roberta Makuca, ki je doslej zbrala osem zmag (osvojila je tudi oba slovenska derbija) in bila le dvakrat poražena, čaka v končnici polfinale proti Cordenonsu. Il Pozzo pa se bo spoprijel s četrtouvrščenim tržaškim Cosellijem. V višjo ligo napreduje končni zmagovalec podaljška prvenstva.

Moštvo Sloge Tabor je bilo do konca v boju za preboj v elitno četverico, a je naposled pristalo na nehvaležnem petem mestu. Varovanci trenerja Lorisa Maniaja so šestkrat zmagali in štirikrat izgubili. Sovodenjska Soča pa je zasedla končno sedmo mesto med enajstimi sodelujočimi postavami, prav v poslednjem krogu jo je prehitela ekipa iz Pordenona. Izkupiček odbojkarjev trenerske dvojice Lucio Battisti – Matej Juren je štiri zmage in šest porazov. Oboji nastopajo s podobno igralsko zasedbo tudi v mladinskem prvenstvu Under 19, ravno zdaj poteka končnica za deželni naslov. Po rednem delu je bila neporažena Soča v skupini prva prav pred Slogo Tabor.

Še tri prvenstvene nastope pa imajo pred sabo dekleta Zaleta v C ligi. Tekmovanje je bilo doslej bolj skopo z zadoščenji za združeno vrsto trenerja Martina Maverja, ki je z 10 točkami na spodnji polovici lestvice, do konca lige pa vsekakor ciljajo še na kak uspeh. Mlada ekipa zaletovk je na več tekmah nastopila nepopolna. Sploh je epidemiološka kriza (okužbe, karantene, prekinitve) pogojevala potek amaterskih prvenstev, soudeleženi pa so vseeno zadovoljni, da so okrnjeno sezono vendarle izpeljali do konca in tako ali drugače aktivno sobivali z virusom. Medtem so kot novinke v D ligi rosno mlade odbojkarice Soče Lokanda Devetak, sicer brez zmage, doživele izkušnjo nastopa v pokalnem tekmovanju, ki ga je deželna odbojkarska zveza organizirala v tem zadnjem mesecu športne sezone. Četrtoligaških prvenstev pa letos ni bilo.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme