Nov slovenski portal za kolesarje!

Na posebni novinarska konferenca mestne občine Ljubljana so danes, v ponedeljek, 17. septembra, predstavili prenovljeni portal Gremo na pot – vodnika po kolesarskih, pohodniških in tekaških poteh v Ljubljanski urbani regiji.
 

 Kar 70 odstotkov vseh potovanj se v Ljubljani opravi z osebnim avtomobilom, eden od razlogov za to je še vedno nepovezano kolesarsko omrežje, meni po poročanju STA podžupan Mestne občine Ljubljana Janez Koželj. V ljubljanski regiji je sicer več kot 2000 kilometrov kolesarskih poti, ki povezujejo prestolnico s sosednjimi mesti, zbrane pa so na portalu Gremo na pot.

Sicer pa je portal Gremo na pot, ki ga je ustvarila Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), v osnovi namenjen načrtovanju rekreacijskih aktivnosti, tako kolesarjenju kot pohodom in teku. Poleg dobrih 2000 kilometrov kolesarskih poti portal zajema tudi več kot 4000 kilometrov pohodniških poti ter 57 kilometrov tekaških poti, pravi Roberto Degan iz RRA LUR. Poti se bodo v prihodnosti še dopolnjevale in nadgrajevale.

Trenutno poti potekajo skozi občine Domžale, Grosuplje, Ljubljana, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica in Trzin, nekatere poti pa segajo tudi čez meje teh občin in čez mejo ljubljanske regije. Trenutno je na portalu predstavljenih 35 kolesarskih poti in deset pohodniških poti, do izvedbe Ljubljanskega maratona pa bo na zemljevid vrisanih še sedem tekaških poti, pravi Degan.

Ob opisu poti, ki so predstavljene na portalu, si lahko uporabniki med drugim preberejo tudi čas in število kilometrov, ki jih bodo na tej poti prehodili oz. prekolesarili, znamenitosti ob poti, turistično ponudbo ter zgodbe in legende. Poleg tega so predstavljene posebnosti poti, dodana pa je tudi galerija fotografij s posamezne poti. Podatke o poteh pa si lahko uporabniki natisnejo ali pa prenesejo na navigacijsko napravo.

Portal Gremo na pot predstavlja več kot 2000 kilometrov kolesarskih poti ljubljanske regije. Na spletu ga najdete na: http://www.gremonapot.si/

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme