Nov niz srečanj v organizaciji tržaške škofije

Piše: APE

Katedra svetega Justa Postni čas 2023

V sredo, 22. februarja 2023, je v prostorih škofije potekala tiskovna konferenca, na kateri sta msgr. Giampaolo Crepaldi in vikar za kulturo msgr. Ettore Malnati predstavila niz srečanj Katedre svetega Justa – postni čas 2023 z naslovom Gospodovi pričevalci v organizaciji tržaške škofije.

Srečanja bodo štiri in bodo potekala v stolnici sv. Justa ob 20.30. Letošnji niz bo sicer zadnji v organizaciji msgr. Crepaldija. “Menim, da je ta pobuda lepo uspela in da je pripomogla k življenju škofije in samega mesta”, je še poudaril. Glavna tema letošnjih srečanj so, kot že povedano, Gospodovi pričevalci, ki so v današnji Cerkvi pripomogli k razumevanju in zavedanju, da sta vera v Boga in ljubezen bistveni v našem življenju. Prvo srečanje bo v sredo, 1. marca 2023; predsednik gibanja Comunione e Liberazione Davide Prosperi in generalni vikar Bratovščine sv. Karla Boromejskega duhovnik Emmanuele Silanos bosta predstavila figuro duhovnika Luigija Giussanija. Duhovnik, rojen 15. oktobra 1922, je bil ustanovitelj gibanja Comunione e Liberazione. V svojem življenju je namenjal veliko pozornosti mladim ter vsakdanjim dejanjem. Drugo srečanje bo v sredo, 8. marca, ko bo članica mednarodne ekipe, odgovorne za Neokatehumensko pot, María Ascensión Romero spregovorila o Carmen Hernández. Carmen Hernández je bila med začetniki Neokatehumenske poti v 60. letih prejšnjega stoletja. “S srečanjem, namenjenim ženski oz. ustanoviteljici te poti, in s sodelovanjem Maríe Ascensión Romero bomo lahko tudi na pravi način počastili dan žena.” Naslednje srečanje bo potekalo v sredo, 15. marca; pater Federico Lombardi Sj, ki je tudi predsednik Vatikanske fundacije Joseph Ratzinger – Benedikt XVI., bo spregovoril o zaslužnem papežu Benediktu XVI. O izjemnem papežu in odličnem teologu bo spregovoril na enostaven in jasen način, je še pojasnil msgr. Crepaldi. Zadnje srečanje bo v sredo, 22. marca, ko bo na vrsti molitveno bedenje ob likih sodobnih mučencev v organizaciji Pastoralne službe mladih. Govor bo o mučencih današnjih dni, krščanskih figurah v duhu molitve.

Prejšnji teden je msgr. Crepaldi vodil tečaj duhovnih vaj v organizaciji vikariata za laicizem in kulturo na temo Gospodovi pričevalci.

Preberi tudi

Srečanje s papežem Frančiškom

Kristjani in družba

Za človeka gre

Kristjani in družba

Za človeka gre

21.01.2024
Kaos v zavodu  in v Žabnicah

Goriška

Preračunljivost

Kristjani in družba

Preračunljivost

04.02.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme