Nov niz srečanj v organizaciji tržaške škofije

Piše: APE

Katedra svetega Justa Postni čas 2023

V sredo, 22. februarja 2023, je v prostorih škofije potekala tiskovna konferenca, na kateri sta msgr. Giampaolo Crepaldi in vikar za kulturo msgr. Ettore Malnati predstavila niz srečanj Katedre svetega Justa – postni čas 2023 z naslovom Gospodovi pričevalci v organizaciji tržaške škofije.

Srečanja bodo štiri in bodo potekala v stolnici sv. Justa ob 20.30. Letošnji niz bo sicer zadnji v organizaciji msgr. Crepaldija. “Menim, da je ta pobuda lepo uspela in da je pripomogla k življenju škofije in samega mesta”, je še poudaril. Glavna tema letošnjih srečanj so, kot že povedano, Gospodovi pričevalci, ki so v današnji Cerkvi pripomogli k razumevanju in zavedanju, da sta vera v Boga in ljubezen bistveni v našem življenju. Prvo srečanje bo v sredo, 1. marca 2023; predsednik gibanja Comunione e Liberazione Davide Prosperi in generalni vikar Bratovščine sv. Karla Boromejskega duhovnik Emmanuele Silanos bosta predstavila figuro duhovnika Luigija Giussanija. Duhovnik, rojen 15. oktobra 1922, je bil ustanovitelj gibanja Comunione e Liberazione. V svojem življenju je namenjal veliko pozornosti mladim ter vsakdanjim dejanjem. Drugo srečanje bo v sredo, 8. marca, ko bo članica mednarodne ekipe, odgovorne za Neokatehumensko pot, María Ascensión Romero spregovorila o Carmen Hernández. Carmen Hernández je bila med začetniki Neokatehumenske poti v 60. letih prejšnjega stoletja. “S srečanjem, namenjenim ženski oz. ustanoviteljici te poti, in s sodelovanjem Maríe Ascensión Romero bomo lahko tudi na pravi način počastili dan žena.” Naslednje srečanje bo potekalo v sredo, 15. marca; pater Federico Lombardi Sj, ki je tudi predsednik Vatikanske fundacije Joseph Ratzinger – Benedikt XVI., bo spregovoril o zaslužnem papežu Benediktu XVI. O izjemnem papežu in odličnem teologu bo spregovoril na enostaven in jasen način, je še pojasnil msgr. Crepaldi. Zadnje srečanje bo v sredo, 22. marca, ko bo na vrsti molitveno bedenje ob likih sodobnih mučencev v organizaciji Pastoralne službe mladih. Govor bo o mučencih današnjih dni, krščanskih figurah v duhu molitve.

Prejšnji teden je msgr. Crepaldi vodil tečaj duhovnih vaj v organizaciji vikariata za laicizem in kulturo na temo Gospodovi pričevalci.

Preberi tudi

Podarjeni čas

Kristjani in družba

Podarjeni čas

26.03.2023
Križev pot človeštva 2023

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme