NATUROPATSKI NASVETI (166)

Bakterije in glive morajo postati naše zaveznice in moramo razumeti, kako jih hraniti, da bodo vedno delale za nas in nikdar proti nam. To dejstvo je pomembno, mi ga pa moramo prenesti na naše otroke in mlajše generacije, saj nam prehrambena industrija in institucionalni sistem vsiljujeta življenjski ritem, ki podpira sistem hitrega prehranjevanja, kar pa spodbuja rast patogenih bakterij in gliv.
Kje lahko v telesu porastejo patogene bakterije in glive?
Na sluznicah:
1) respiratornega trakta
2) prebavnega trakta
3) urinarnega trakta
4) genitalnega trakta
Na vseh teh sluznicah delujejo probiotične bakterije.
Naturopat mora identificirati blokade, ki telesu preprečujejo samozdravljenje in samouravnavanje. Vzrok večine težav prebavnega in imunskega sistema je disbioza, torej slaba prebava, porast patogenih bakterij v črevesju.
Ko naturopat uravna vse parametre, obnovi osebo v uravnotežen sistem, sposoben samozdravljenja ter zmožnosti prilagajanja.
Naturopatija je veda, ki išče vzroke bolezenskega stanja, prvi vzrok pa se v veliki večini primerov skriva v črevesju. Kako ga negovati že od otroštva in si tako zagotoviti dobro imunsko inteligenco, bomo videli v nadaljevanju.
Saccharomyces boulardii
Saccharomyces boulardii ni bakterija, ampak gliva, zelo pomembna za naše telo, saj ga očisti gliv in kvasovk (deluje kot antimikotik), lahko pa ubije tudi patogeno kandido v telesu. Saccharomyces boulardii ugodno deluje tudi pri rotavirusu in vseh oblikah driske. Odkrili so jo okoli leta 1950 v Indiji med epidemijo kolere. Opazili so namreč, da so nekateri ljudje, ki so uživali sadež liči, preživeli. Raziskovalci so napačno domnevali, da je bilo njihovo preživetje posledica uživanja sadja, nadaljnje raziskave pa so pokazale, da je drisko premagala gliva, ki se je nahajala na samem sadju, t. i. Saccharomyces boulardii.

Erika Brajnik

www.saeka.si

Kandida (2)

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme