Naturopatski nasveti (158)

Osebi, ki trpi za otekanjem nog, svetujem, da dnevno popije liter in pol čaja iz njivske preslice in koprive, vse naj bo sveže nabrano, saj ima samo živo zelišče največ vitalne energije. Zelišče naberemo okrog 12h, ko je sonce na najvišji energetski ravni, ga dodobra sesekljamo in ga pustimo v kropu 2 minuti, nič več. Za liter in pol vode bomo uporabili pest sveže njivske preslice in pest sveže koprive. Ena pest je vaša merilna enota, saj je grajena po meri vašega telesa.
Za pospeševanje cirkulacije limfe je ključen tudi ananas ali bolje učinkovina ananasa, bromelin oziroma encim, ki deluje blagodejno na limfo in ožilje, saj dela žile bolj elastične in prožne ter jih tudi rahlo prečisti.
Dopoldan lahko torej pijemo svež ananasov sok ali si pripravimo smuti iz ananasa, rdeče pese, korenčka in jabolka.
Bromelin najdemo tudi v kapsulah, najučinkovitejši odmerek za pomoč oteklim nogam in žilam, ki pečejo in bolijo, je 500 mg bromelina na dan. Pozor – posvetujte se z zdravnikom vsi, ki jemljete kakršno koli zdravilo proti strjevanju krvi, za redčenje krvi, srce, ali vsi tisti, ki uživate močne farmakološke kure. Ni za nosečnice.
Hrana naj postane naše zdravilo, biološka, domača hrana, čez poletje skoraj brez žit, da bodo naše noge in ožilje veseli. Samo tako bomo lahko na polno uživali življenje in postali aktivni akterji in junaki našega vsakdana, samo tako bomo lahko spisali zgodbo našega uspeha!
V naravno pomoč pri preprečevanju zatekanja nog so tudi oblivi nog po Kneippu.
/ dalje

Erika Brajnik
www.saeka.si

Otekanje nog in naturopatija (3)

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme