Naturopatski nasveti (157)

Vsak dan lahko izbiramo, vsak dan lahko hranimo zdravje. Potrebno je samo malo samodiscipline in čuta za odgovornost za svoje zdravje, kajti prvo pravico, ki jo imamo v življenju, je pravica do zdravja. A zdravje nam ni dano vnaprej, zanj moramo nekaj storiti, ga gojiti in hraniti, dan za dnem. V glavi se mi porodi nekaj rekov:
“Errare humanum est, perseverare diabolucum”. Če nekaj delamo narobe in ne vemo, da delamo napako, je lahko to delovanje tudi upravičeno; če pa so nas opozorili na napako in s tem početjem vztrajamo, moramo prevzeti odgovornost za svoje početje in svoje zdravje. Začetno zatekanje nog privede do venskega popuščanja, operacije žil, postopnega izmaličenja nog.
Je operacija žil rešitev? Seveda ne. Če odstranimo iz noge eno zadebeljeno žilo, bomo imeli v nogi eno žilo manj, ostale žile pa bodo morale prevzeti njeno breme. Mi moramo izboljšati kakovost vseh žil in krvi, ne samo odstraniti posledico, tisto eno žilo. Naturopat uči človeka prevzemanja odgovornosti za svoje zdravje, dan za dnem, od malih nog naprej.
Še en rek mi odzvanja v glavi: “Pol življenja si zdravje kvarimo, pol si ga zdravimo”.
Potrebno je, da naučimo naše otroke pomena in moči hrane. Da ima hrana zdravilno moč. Le-to lahko naredimo samo, če smo mi tisti prvi, ki dajemo zgled. Če bomo tri mesece živeli brez pice, testenin, kanelonov, lazanje, njokov, bureka, krofa, zavitka, lepinje, potice, zaradi tega ne bomo umrli. Kvečjemu si bomo podaljšali življenje, saj si bomo pomladili ožilje in srce.
Zakaj obstaja in je drastično v porastu nealkoholni steatohepatitis? Ker otroci uživajo ogromno pice, sendvičev, sladkarij …
Prva dolžnost vsakega izmed nas je dolžnost in pravica do zdravja, da se zdravo prehranjujemo in dajemo zgled mladim generacijam dan za dnem.
V pomoč žilam, srcu in limfi so poleg hrane tudi zelišča, kot so njivska preslica, kopriva in ananas.
/ dalje

Erika Brajnik
www.saeka.si

Otekanje nog in naturopatjia (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme