Šport

Napredovala sta Breg in Primorje

Napredovala sta Breg in Primorje

Veselje v domačem nogometu in pod našim košem

Sezona v ekipnih športih, ki je bila za naše športno gibanje bolj skopa z dosežki, je tik pred iztekom ponudila dva vrhunca: konec tedna so se namreč načrtovanega napredovanja veselili tako nogometaši Primorja kot košarkarji Brega.
Nogometna letina, s katero smo v teh stolpcih že obračunali, je bila ob kar šestih nazadovanjih na skupno enajst ekip, reci in piši, porazna. Vtis pa so v nedeljo popravili Prosečani, ki so v finalu play-offa v kraju Marano Lagunare premagali s 4 proti 2 Codroipo in tako napredovali iz promocijske v elitno ligo. Če bodo pri Primorju kos izzivu višje lige, bo to edino slovensko društvo v najvišjem deželnem tekmovanju po izpadu Juventine in Krasa. Pogojnik je obvezen, ker se je z igrišča na Rouni že dalj časa šušljalo o finančnih težavah. V taboru rdeče-rumenih so zadnja leta veliko vložili v člansko moštvo, ki je bilo letos celo sijajno za promocijsko prvenstvo. Vendar prav tri dni pred odločilnim obračunom končnice za prestop v elitno ligo je trener Riccardo Allegretti, nekdanji prvoligaški igralec, kolegu Primorskega dnevnika Janu Grgiču zaupal, da se klub ni držal dogovorov in da že nekaj mesecev zamuja z izplačevanjem potnih stroškov nogometašem in trenerjem. Zaradi tega bodo finale igrali v nepopolni postavi, ker so nekateri fantje zapustili ekipo, je še dodal Allegretti. No, kljub težkim razmeram je proseški kolektiv na najpomembnejšo nedeljo (potem ko je redni del sklenil na drugem mestu lestvice za Pro Cervignanom) strnil vrste in pokazal svoje najlepše lice ter dosegel zmago, ki je popeljala Primorje do zgodovinskega napredovanja prvič v elitno ligo. Predsednik Robert Zuppin je obljubil, da bodo poravnali zaostale obveznosti in da se bodo potrudili, da bi sestavili konkurenčno moštvo tudi za višje nadstropje.
Z zelenice v dvorano, kjer se slavje nadaljuje v Dolini. Po 26 zmagah v 27 nastopih je Breg Mediachem povsem zasluženo prestopil iz deželne D v C ligo Silver. Trener Miro Jurić je imel fantastično deseterico za četrtoligaško raven. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
HC

11.06.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!