Mir, solidarnost, gostoljubje!

Goriška škofijska Karitas za advent 2022

Advent je privilegiran čas, ko lahko globlje razmislimo o miru, solidarnosti in gostoljubju. Karitas goriške nadškofije je zato nekaj dni pred prejšnjo, prvo adventno nedeljo predstavila vrsto pobud za letošnji čas, ki ga zaznamujejo vojna na naši celini, val priseljencev in ekonomske težave. V tem trenutku je pomembno, da kristjani – v sodelovanju z ljudmi dobre volje – strnemo vrste kot skupnost, ki sprejema in podpira ljudi v stiski, so povedali. Sprejemati drugega namreč pomeni sprejemati Jezusa, ki prihaja.

Skupaj lahko premagamo vse preizkušnje in gradimo mir, je na tiskovni konferenci dejal ravnatelj Karitas, diakon Renato Nucera. Mir ni samoumeven, začenja se v medosebnih odnosih, iščimo skupne točke!

G. Giulio Boldrin s škofijskega urada za misijone je spregovoril o fotografski razstavi z naslovom Poti miru, ki so jo odprli 26. novembra v kulturnem središču Casa Maccari v ul. della Campagnola 18 v Gradišču (na ogled bo do konca decembra ob sredah, četrtkih in petkih med 16. in 19.30, ob sobotah med 10.30 in 12.20 ter med 15.30 in 19. uro). Posvečena je otrokom po svetu, ki si želijo miru in sprejetosti. Br. Luigi Bertie’ s katehetskega urada je poudaril, da Cerkev vabi vernike, naj se odzovejo na ta zgodovinski trenutek. Sama sinoda nas vabi k skupni hoji in sprejemanju. Zato goriška nadškofija ponuja tudi knjižico (prevedena je tudi v slovenščino), ki je lahko v oporo veroučnim skupinam, pa tudi družinam. O vrednotah miru in solidarnosti govori tudi pesem, ki jo je za mlade pripravil g. Francesco Fragiacomo.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme