Konec prvega dela s podvigi

V minulem tekmovalnem koncu tedna so nase opozorile predvsem naše odbojkarske postave, za katere je sezona prišla do obrata na boju polovice prvenstev. Ta konec tedna bodo tako vse slovenske šesterke v državnih in deželnih prvenstvih zasluženo počivale, igralke in igralci si bodo morda privoščili kak dan na smučanju, kar jim je ob sobotah praviloma onemogočeno.
Začnimo s paradnim konjem našega gibanja v igri pod mrežo, prvo moško vrsto Sloge Tabor, ki je sklenila prvi del z izjemno pomembno točko v sloviti Ghiradi v Trevisu. Nastopi bratov Peterlin in soigralcev so bili doslej nihajoči, vendar že od začetka je bilo znano, da bo sezona težka in da je obstanek primarni cilj. Po trinajstih krogih so slogaši zbrali 15 točk, na lestvici so deveti in za sabo imajo pet ekip. Obračun je torej dober, moštvo pa daje vtis, da ima potencial, da lahko zopet v popolni postavi v povratnem delu doseže še kaj več.
Prejšnjo soboto sta bili sicer v središču pozornosti tretjeligaški prvenstvi. Moška združena ekipa Olympie še naprej odločno koraka B2 ligi naproti, v kateri bi nastopila ob boku omenjene Sloge Tabor. Enotna vrsta Olympie, Soče, Vala in Našega prapora pod vodstvom izkušenega trenerja Fabrizia Marchesinija je končala prvi del v vodstvu, zmagala je vseh 12 tekem, pred tržiškim Fincantierijem, ki ga je ugnala prav v tem poslednjem krogu s 3:2 in ima štiri točke prednosti. V dosedanjem poteku prvenstva se je nova goriška šesterka lepo uigravala in se hkrati izognila vsakršnemu spodrsljaju. Ker prvouvrščena postava po prvem delu napreduje neposredno, je na dlani, da je letos priložnost edinstvena in je – tudi glede na kakovost in perspektivo te celote – ne gre zamuditi.
Naslovnico tedna bi sicer tokrat zaslužila dekleta Zaleta, naša edina ekipa v deželnih prvenstvih. V Repnu so varovanke trenerja Edija Božiča v kakovostnem pokrajinskem derbiju zadale celo prvi poraz doslej nepremaganemu Libertasu, ki zanesljivo vodi v skupnem seštevku. V enkratnem vzdušju v dvorani so zaletovke prekosile same sebe, po izgubljenem prvem nizu so zaigrale malodane brezhibno in z veliko željo po zmagi prišle do prvovrstnega podviga. Njihov tokratni uspeh pa ni muha enodnevnica, po prvem delu deželne C lige so punce, kljub objektivnim težavam v začetku leta, odlične pete na lestvici in z igro v bistvu navdušujejo. Za zamejsko žensko odbojko, ki ne preživlja ravno srečnega obdobja, je to izjemno pozitivna novica.
Da dopolnimo sliko, sta tu še mlajši moški zasedbi Sloge Tabor in združenega goriškega projekta. Soča v C ligi nastopa s šestnajstletniki in je v prvi polovici prvenstva izgubila vse tekme, trener Markič priznava, da je to člansko tekmovanje za neizkušene mladce za zdaj prehud zalogaj, neuspehov pa ne jemljejo tragično, zadoščenje imajo namreč v svoji starostni kategoriji, dobro trenirajo in nabirajo koristne izkušnje. Tudi letos pa je zelo posrečena poteza nastopanje druge postave Sloge Tabor v D ligi. Fantje trenerja Berlota ravno tako kvalitetno delajo in, kar ni od muh, v četrtoligaški konkurenci zmagujejo (ravno v soboto so sicer zatajili) in so na uglednem tretjem mestu v skupni razvrstitvi.
HC

Uspešno končan prvi del prvenstva za naše odbojkarje

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme