Goran Dragić v finalu NBA!

Boston Celtics – Miami Heat   113:125

(Goran Dragić: 13 točk, 3 skoki, 7 podaj)

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je bil eden najbolj zaslužnih, da se je ekipa Miami Heat uvrstila v veliki finale severnoameriške lige NBA. Miami je v finalu vzhoda priredil presenečenje in si kot peti nosilec priigral boj za prvaka proti Los Angeles Lakers.

Dragić se je tako v vzhodni konferenci z Miamijem v boju na štiri zmage proti Boston Celtics s 4:2 uvrstil v veliki finale najmočnejše lige na svetu. Po tekmi je za STA dejal, da je to eden največjih trenutkov osebne kariere. “To je neresnično. Zelo sem vesel. Na ta trenutek sem čakal dolgo časa, 11 ali 12 let. Končno sem tu. Zasluga gre fantom, soigralcem, ki so z mano verjeli. Komaj čakam na finale,” je napovedal Dragić.

Trener Miamija Eric Spoelstra je po odločilni tekmi razkril, da je skupaj s Patom Rileyjem pred šestimi leti obljubil Dragiću, da bodo imeli v Miamiju ekipo, ki se bo borila za naslov prvaka. Tako velikemu uspehu Miamija je botrovalo tudi izvrstno vzdušje v slačilnici.Košarkarje Miamija v finalu lige NBA že čakajo Los Angeles Lakers, ki so s 4:1 v zmagah v zahodni konferenci izločili Denver Nuggets. Prva tekma velikega finala v “floridskem mehurčku” bo v sredo, 1. oktobra.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme