Kristjani in družba

Božično voščilo misijonarja Danila Lisjaka

Božično voščilo misijonarja Danila Lisjaka

Pismo iz Ugande

Dragi prijatelji, cenjeni dobrotniki!
Lep pozdrav vsem z bregov Nila na severu Ugande. Pri nas je čas žetve, ki se lepo vklaplja v božično veselje Afrike, kjer so otroci naši dnevni sopotniki.
Prihodnje leto bo pri nas čez 600 birmancev! 3 skupine deklic po 120 in skupina dečkov, približno 150, se po en teden zberejo pri fari za katehumenat. 3-4 krat v dveh letih. Ta teden je že drugi; dva še po novem letu do 20. 1. Dvajset podružnic tudi mesečno obiščemo trije duhovniki. Katehisti-poročeni laiki pomagajo ob nedeljah, ko ni duhovnika. Vsak mesec je vsaj eno žegnanje na podružnicah do 25 km oddaljenih s slabimi potmi.
Veselimo se dograditve nove osnovne šole, ki je dar slovenskih otrok iz Trikraljevske akcije. Arhitektka Katja, ki dela načrte že vrsto let za ‘boglonej’, je določila žive barve, ki zaživijo v soncu. 11 novih razredov, upravna stavba, skladišče in sanitarije so lepa žetev v veselje naših otrok.
Prihodnje leto gremo v nov zdravstveni center – mini podeželsko bolnišnico, ki jo bodo upravljale naše sestre ‘Caritas sisters’ iz Južne Koreje. Radio Ognjišče je poklonil Pustno sobotno iskrico 2. 3. 2019 finančni podpori temu projektu. Naši župljani so takoj po našem prihodu prosili za zdravstveni center za otroke in matere na področju, ki šteje 30.000 ljudi in veliko šol. Verjetno bo kdo od vas tisti dan z masko na obrazu v Šentvidu v Škofijskih zavodih!! Čakamo obisk Ognjišča takoj po novem letu. Ravnatelj Misijonskega središča Slovenije bo blagoslovil 20. 1. 2019 novo šolo, ki jo vidite na sliki.
Oktober me je prisilil v domovino na zdravljenje išiasa. Župnija Ankaran in dobri ljudje so me v treh tednih ‘poštimali’! Bog jim povrni!
Pejmo v Betlehem! Iskat Jezusa v skromni štali. Preprosto kot modri z Jutrove dežele. Usedimo se pred jaslice. Napišimo ali ‘preberimo’ svojo zgodovino. Tam se srečamo in vam stisnem roko in voščim za Božič blagoslova miru in zdravja. Duhovno povezani. Hvala, ker stojite za našim delom tu z darovi. Slovenski otroci so dobri graditelji misijonov, ker jim ljudje zaupajo. Hvala Radiu Ognjišče; boglonej vsem vam, ki ste to pisanje brali. Zbogom!
Danilo Lisjak, Gulu Uganda

09.01.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!