Benedikt XVI. na Twitterju

Od ponedeljka, 3. decembra, je papež Benedikt XVI. prisoten tudi na socialnem omrežju Twitter (@pontifex). Novi naslov so v Vatikanu uradno predstavili v ponedeljek zjutraj.

Cerkev že več let skuša biti čim bolj navzoča na spletu, ker se zaveda potrebe sodobnega človeka po komuniciranju in nove medije prepoznava kot priložnost za oznanjevanje. Zaveda se tudi, da ne gre le za modno muho, temveč da je ljudi v vsakdanjem življenju mogoče srečevati tudi na internetu, ki je kljub vsemu vsakdanji kraj razpravljanja, deljenja vrednot, idej in življenjskih trenutkov. Na tem družbenem omrežju je že več časa prisotnih cela kopica uglednih kardinalov (med drugimi milanski nadškof in kard. Angelo Scola, @angeloscola), škofov, bolj ali manj znanih redovnikov, pa tudi redovnih skupnosti, ki – vsak po svoje – prispevajo svoj delež, da se življenju in veri odprte besede in misli posredujejo in delijo tudi med širšim občinstvom. Danes je tudi Twitter, ki temelji na 140 znakov dolgih sporočilih, lahko sredstvo, ki človeku pomaga najti primerno besedo, smisel, prostor tišine, priložnosti za molitev, meditacijo in branje Božje besede. 

Po napovedih naj bi Benedikt XVI. začel “čivkati” 12. decembra, sporočila naj bi sprva pošiljal v osmih jezikih (angleškem, španskem, italijanskem, portugalskem, nemškem, poljskem, arabskem in francoskem). Odgovarjal naj bi tudi na vprašanja uporabnikov o veri. Kako in koliko bo to mogoče, je še vprašanje, saj se je na njegov profil v nekaj urah (v ponedeljek do 16.10) prijavilo več kot 100.000 uporabnikov oz. “followerjev”. 

Od 3. decembra je sveti oče prisoten tudi na družbenem omrežju, ki “čivka”. V nekaj urah se je na njegov profil prijavilo nad 100.000 “followerjev”.

Preberi tudi

Za človeka gre

Kristjani in družba

Za človeka gre

21.01.2024
Križ v obličju bližnjega

Kristjani in družba

Vstati in stati

Kristjani in družba

Vstati in stati

31.03.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme