68. mednarodni kongres SIESC

Vipava, 24. – 29./30. julij 2024

Naslov letošnjega mednarodnega kongresa Evropske zveze krščanskih učiteljev SIESC je “Novi izzivi za učitelje – Vzgoja za spol in spolnost”.

Kongres bo v tednu med 25. in 31. julijem gostila Škofijska gimnazija Vipava. Pričakujejo udeležence iz najmanj 12 evropskih držav. K udeležbi vabijo tudi čim več slovenskih, pa tudi zamejskih učiteljev, saj se problematika v današnji šoli po celi Evropi tiče prav vseh pedagogov.

Strokovni del kongresa – predavatelji in teme predavanj:

25. julij 2024: dr. Urh Grošelj, pediater na pediatrični kliniki UKC Ljubljana: Spremembe spola, posledice in etične dileme.

26. julij 2024: Benjamin Tomažič, profesor informatike na Gimnaziji Želimlje in direktor Inštituta Integrum: Spolna vzgoja mladih.

27. julij 2024: dr. p. Silvo Šinkovec, pedagog, psiholog in duhovnik, duhovni asistent DKPS: Viri moči za učitelje ob novih izzivih.

Strokovni del bo v dopoldanskem času (predavanja in diskusije); popoldne bodo potekale kulturne in družabne dejavnosti. Predavanja bodo v uradnih jezikih SIESC-a: angleščina, francoščina, nemščina. Po predavanjih bodo pogovori in delavnice po jezikovnih skupinah. Kongres je odprt za vse. Udeležba ni pogojena s članstvom v DKPS ali z veroizpovedjo. Kongresa se je možno udeležiti na dva načina:

v celoti – vse dni (vključno z bivanjem, kulturnim in družabnim programom), samo strokovnega dela (predavanja in pogovori z delavnicami).

Organizatorji vabijo predvsem pedagoge, učitelje in vzgojitelje, ki temo doživljajo kot osebni, družbeni in civilizacijski problem in jo vidijo kot izziv pri svojem strokovnem, vzgojnem in izobraževalnem delu.

Več o kongresu na naslovu: https://www.dkps.si ali preko črtne kode. Na tej spletni strani so tudi vsi dostopi do obrazcev za prijavo. Za dodatne informacije: siesc.info@dkps.si

Društvo katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) vabi tudi v soboto, 23. novembra 2024, v prostore OŠ Notranjski odred Cerknica na 6. mednarodno konferenco Vzgoja za ljubezen do domovine in države. Naslov konference, kateri bo mogoče slediti tudi na spletu, bo Narodni ponos v globaliziranem svetu. Vabljeni predavatelji so Borut Pahor, Vida Petrovčič, dr. Karl Hren. Na konferenci lahko sodelujete s svojim prispevkom.

Rok prijave za sodelovanje s prispevkom: 5. 7. 2024

Rok prijave za udeležbo: 11. 11. 2024

Informacije in prijave:

DKPS, Rožna ulica 2, 1000 Ljubljana,

01/43-83-983 (tor., čet. 9.00-12.00)

konferenca@dkps.si

www.dkps.si/izobrazevanje

Preberi tudi

68. mednarodni kongres SIESC

Kristjani in družba

Živ spomin nadaljuje svojo pot

Kristjani in družba

Kot iskalci žive vode

Kristjani in družba

Kaos v zavodu  in v Žabnicah

Goriška

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme