“Zelo cenim vašo voljo do dela”

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak se je v torek, 4. septembra, mudila na Krasu, da bi pobližje spoznala dejavnosti občine Repentabor in bogastvo tega kraškega bisera, ki ga je tudi slovenska upravna roka oblikovala v pravo zakladnico kraško-zamejske dediščine.

Govor je bil o Kraški ohceti in o ostalih kulturnih in športnih dejavnostih, ki uspešno uspevajo na Repentabru. V sejni dvorani občinskega sveta so ministrico nagovorili župan Marko Pisani, Vesna Guštin, ki je zatopala Kulturno društvo Kraški dom, in Edi Kraus, predsednik zadruge Naš Kras. Prisotni so bili tudi Adrej Furlan in Martina Repinc, ki v sklopu zadruge skrbita za kulturni utrip v Kraški hiši, ter podžupan Kazimir Cibi.

“Veliko lepega sem že slišala o tej občini, sicer preko besed sodelavcev Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Ko pa se na licu mesta neposredno seznaniš s tako bogato naravno in kulturno tradicijo, je vpogled veliko bolj prodoren, celovit in dragocen. Kljub površinski majhnosti vašega občinskega teritorija, ste izredno dejavni in zato zelo cenim vašo voljo do dela.” Prav zato je ministrica Novakova zagotovila, da bo Urad storil vse, kar je v njegovi moči, da bi se to novčenje zgodovinske in kulturne zavesti še naprej ohranjalo in razvijalo.
 

Obisk ministrice Ljudmile Novak na občini Repentabor

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme